Florida ÎNCHIDE toate locurile de tratament cu anticorpi monoclonali după decizia FDA

Publicat:

 

Florida își închide locurile de tratament cu anticorpi monoclonali, au anunțat oficialii din domeniul sănătății, invocând decizia Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) de a limita utilizarea anumitor versiuni ale tratamentelor care au fost considerate mai puțin eficiente împotriva variantei Omicron, acum dominantă, a coronavirusului.


„Din păcate, ca urmare a acestei decizii abrupte luate de guvernul federal, toate clinicile de stat, care oferă tratament cu anticorpi monoclonali, vor fi închise până la o nouă notificare”, a declarat Departamentul de Sănătate din Florida într-un comunicat, transmite CNN.

Peste 2.000 de programări pentru tratament au fost anulate în stat doar în ziua marți, potrivit unui comunicat semnat de guvernatorul Ron DeSantis.

La începutul săptămânii, FDA a declarat că revizuiește autorizațiile pentru tratamentele cu anticorpi monoclonali făcute de Eli Lilly (bamlanivimab și etesevimab, administrate împreună) și Regeneron (REGEN-COV, sau casirivimab și imdevimab), deoarece datele au arătat că este „foarte puțin probabil să fie activ împotriva variantei Omicron”.

Omicron a reprezentat mai mult de 99% din cazurile de Covid-19 din SUA începând cu 15 ianuarie, a spus FDA, menționând că restricționarea autorizației pentru tratamentele care nu sunt eficiente împotriva variantei „evită expunerea pacienților la reacții adverse… ceea ce poate fi potențial serios.”

Unii oameni care au primit tratament cu anticorpi monoclonali au dezvoltat reacţii adverse ca erupții cutanate, diaree, greață și amețeli după tratament, potrivit National Institutes of Health. Un mic procent de pacienți a avut reacții alergice severe.

Anunțul FDA a venit după ce înalți oficiali din domeniul sănătății din administrația Biden au făcut apel la birourile guvernatorilor și oficialilor de stat din domeniul sănătății, îndemnându-i să nu utilizeze aceste tratamente împotriva Omicron, a spus o sursă familiarizată cu acest aspect.

DeSantis a făcut din anticorpii monoclonali o piatră de temelie a răspunsului său la creșterea numărului de cazuri de coronavirus, deseori susţinând mai puternic tratamentul decât vaccinurile.

Vara trecută, el a dispus deschiderea de noi clinici în care americanii puteau primi tratamentul la debutul simptomelor sau la expunerea cu un contact Covid-19.

La începutul acestei luni, pe fondul unui val record al cazurilor de Covid-19, DeSantis a atacat administrația Biden pentru că a întrerupt livrările de anticorpi monoclonali și a făcut eforturi ca tratamentul să rămână disponibil pe scară largă.

Pe 7 ianuarie, DeSantis a declarat că a asigurat 15.000 de doze de tratament cu anticorpi Regeneron pentru statul din sudul SUA, în ciuda faptului că compania farmaceutică a spus în decembrie că anticorpii săi REGEN-COV „şi-au diminuat eficacitatea împotriva Omicron”.

DeSantis a criticat anunțul făcut de FDA într-o declarație, spunând că administrația Biden „a forțat profesioniștii medicali instruiți să aleagă între a-și trata pacienții sau a încălca legea”.

Anticorpii monoclonali de la GlaxoSmithKline, Sotrovimab, este singura versiune a tratamentului care pare să funcționeze împotriva Omicron, a declarat luna trecută FDA.

La acel moment, Secretarul Adjunct pentru Pregătire și Răspuns și FDA au întrerupt alocările de anticorpi monoclonali Eli Lilly și Regeneron, dar au spus că 300.000 de doze suplimentare de Sotrovimab vor fi disponibile în ianuarie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.