X

Florida obligă reţelele sociale să ‘nu-i mai dea afară’ pe utilizatori

Companiile de social media nu ar mai fi în măsură să dea permanent AFARĂ oamenii de pe platformele lor, în conformitate cu o nouă lege dură din Florida, informează The New York Post.

Proiectul de lege, adoptat de Legislatura de stat dominată de GOP și care așteaptă semnătura guvernatorului Ron DeSantis, ar face o infracțiune eliminarea candidaților politici de stat de pe Twitter și Facebook și ar impune penalități de 250.000 de dolari pe zi pentru orice candidat la nivel de stat care ar primi un astfel de tratament.

Citeşte şi: Trei copii şi un cadru didactic au fost înjunghiaţi mortal la o grădiniţă din Brazilia – Black News

Eliminarea mai multor candidați locali ar costa compania social media 25.000 de dolari pe zi.

Proiectul de lege solicită, de asemenea, companiilor tehnologice să ofere utilizatorilor o notificare de șapte zile că riscă să fie interzişi și să le ofere posibilitatea de a corecta problema. Suspendările de până la 14 zile vor rămâne permise.

“Acest proiect de lege este trimiterea unui mesaj puternic către Silicon Valley că nu ei sunt arbitrii absoluti ai adevărului”, a declarat reprezentantul statului GOP, John Snyder, pentru NBC News. „Ceea ce face acest proiect de lege este să trimită un mesaj puternic conform căruia Constituția nu are un asterisc care spune că doar anumite discursuri sunt libere și protejate”.

Citeşte şi: Florida ridică toate restricţiile – Black News

Avocaţii giganţilor tech au respins iniţiativa legislativă spunând că legea ar încălca dreptul lor din Primul Amendament de a decide cine poate participa pe platformele lor.

„Acest proiect de lege abandonează valorile conservatoare, încalcă Primul Amendament și ar obliga site-urile web să găzduiască conținut antisemit, rasist și propagator de ură”. Carl Szabo, vicepreședinte al grupului comercial NetChoice, a declarat pentru USA TODAY. „Moderarea conținutului este crucială pentru un internet sigur și valoros pentru familii și întreprinderile mici din Florida, dar acest proiect de lege ar submina acest important ecosistem.”

Tags: facebookfloridaJohn SnyderPrimul AmendamentRon DeSantisSilicon ValleySUAtwitter
Categorii: Știrile zilei