X

Flux sporit de călători la aeroport

Flux sporit de călători la aeroport

În ultima perioadă se atestă un flux sporit de călători la frontieră, în special la Aeroportul Internațional Chișinău unde în anumite segmente de timp, din cauza numărului mare de curse, dar și capacității limitate a infrastructurii aeroportuare se aglomerează zona de plecări. Angajații Poliției de Frontieră, cei ai Aeroportului, dar și ai celorlalte servicii prezente sunt angajate la maxim pentru a gestiona acest flux sporit de oameni. 

,,Pentru a fluidiza traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră a implementat măsuri speciale menite să degajeze circulația și să minimizeze timpii de așteptare, printre care: majorarea numărului de angajați din prima linie de control; creșterea numărului de angajați responsabili de menținerea securității și ordinii publice, inclusiv cooperarea strânsă cu angajații IGC pentru a garanta în comun siguranță pasagerilor. Menționăm că în actualele condiții, având în vedere infrastructura existentă a aeroportului, capacitatea de procesare este de circa 700 de pasageri pe oră. În anumite segmente de timp, aceasta crește până la 1200 de oameni pe oră, mult peste capacitățile existente”, potrivit comunicatului

 Aeroportul Internațional Chișinău rămâne, în continuare, cel mai solicitat punct de trecere a frontierei de stat, înregistrând zilnic peste 17.000 de traversări persoane. Începând cu luna iunie, numărul călătorilor a crescut semnificativ datorită sezonului estival, când atât conaționalii, cât și cetățenii străini, în special ucraineni, își planifică călătorii peste graniță.

Tags: acte false la aeroportde călătoriflux sporit
Categorii: SocialȘtirile zilei