FMF a prezentat totalurile competiției de la Cupa de Iarnă

Publicat:

FMF a prezentat totalurile competiției de la Cupa de Iarnă

FMF a prezentat totalurile primei ediții a turneului Cupa de Iarnă. Câștigătoare a devenit, surprinzător, CF Saksan, echipa din sudul Moldovei, care evoluează în Liga 1, a doua valorică a campionatului Republicii Moldova. Asta chiar dacă la turneu au jucat și 4 formații din Super Ligă. 

Cunoscută inițial ca CF Sucleia, echipa din Ceadîr Lunga și-a început ascensiunea în Divizia B Centru în 2018. Continuându-și evoluția, a ajuns în Divizia A (actuala Liga 1) în sezonul 2020/2021. În 2023/2024, echipa și-a schimbat denumirea din CF Sucleia în CF Saksan, marcând o nouă eră în istoria sa. Acest rebranding a fost însoțit de o prestație impresionantă în Liga 1, Grupa B, unde a dominat prima fază a campionatului, acumulând 35 de puncte în 15 meciuri. Astfel, formația din Sudul Moldovei se va bate în partea a doua a campionatului pentru promovarea în Super Ligă.


În Cupa de Iarnă, CF Saksan a debutat în Seria A, alături de alte echipe de prestigiu precum FC Zimbru, Dacia Buiucani și FC Victoria și și-a câștigat biletul spre faza finală a competiței, după ce a ocupat poziția secundă în grupă, fiind depășită de FC Zimbru. În cealaltă grupă, FC Florești și Spartanii Sportul au obținut și ele dreptul de a lupta pentru trofeu.

În faza finală, în primele două runde CF Saksan a acumulat 6 puncte în Seria I, cu două victorii în fața echipelor Spartanii Sportul și FC Florești, adjudecându-și trofeul cu o etapă înainte de final. Asta pentru că celelalte contracandidate au făcut egal în meciurile directe. Clasamentul cu o etapă înainte de final se prezenta astfel: Saksan – 6 puncte, Zimbru – 2 puncte, FC Florești și Spartanii Sportul – ambele câte 1 punct.

Rezultatele Fazei Finale a Cupei de Iarnă 2024:

Seria 1

Etapa 1

FC Zimbru – CSF Spartanii Sportul 3:3

FC Florești – CF Saksan 0:8

Etapa 2

FC Zimbru – FC Florești 1:1

CSF Spartanii Sportul – CF Saksan 0:1

Etapa 3 

FC Florești – CSF Spartanii Sportul 1:9

CF Saksan – FC Zimbru 0:4

Seria II

Etapa 1

FC Dacia Buiucani – FC Iskra 6:0

CF Univer – FC Victoria 1:3

Etapa 2

FC Dacia Buiucani – CF Univer 1:1

FC Iskra – FC Victoria 2:3

Etapa 3

CF Univer – FC Iskra 8:2

FC Victoria – FC Dacia Buiucani 2:4

În turneul Cupa de Iarnă 2024 s-au înscris 115 de goluri (gazdele – 57 , oaspeţii – 58), în medie – 4,7 goluri pe meci. Eugeniu Borovschii (CF Univer) a devenit golgheterul competiției. El a înscris 8 goluri și are cea mai bună medie de goluri per meci: 1,33 goluri. Alți 3 jucători au marcat câte 6 goluri: Serghei Țurcan, Nicolae Rotaru (ambii, CSF Spartanii Sportul) și Emmanuel Alaribe (FC Zimbru). Aceștia sunt urmați de Vasile Bâtlan de la Dacia Buiucani, cu 5 reușite.

Pe parcursul competiției, Spartanii Sportul a reușit să macheze cele mai multe goluri: 21 (12 goluri în Seria I și 9 în Seria B). Urmează FC Zimbru cu 20 de goluri (8 goluri în Seria 1 și 12 în Seria A). La polul opus se află FC Iskra cu 27 de goluri primite (17 goluri în Seria 2 și 10 goluri în Seria B).

De la începutul campionatului au fost consemnate 3 autogoluri și 5 penalty-uri ratate. Totodată, 13 goluri au fost marcate din penalty, dintre care 3 în meciul din Etapa a II-a a Fazei preliminare, Iskra – Univer 2-2.

Cele mai multe goluri într-un meci, 10, s-au înregistrat în ultima etapă a fazei finale a Cupei de Iarnă în duelurile dintre FC Florești – CSF Spartanii Sportul 1-9 și la CF Univer – FC Iskra 8-2.

În cele 24 de meciuri din cadrul Cupei de Iarnă, arbitrii au arătat jucătorilor 74 de cartonașe galbene și 2 roșii. Fotbaliștii au fost avertizați în medie câte 3,16 ori pe meci.

Cea mai disciplinată echipă este FC Florești, cu 5 cartonașe galbene. La polul opus se află CF Univer, cu 17 cartonașe galbene.

Cel mai indisciplinat jucător este Serghei Gheorghiev (CF Univer), care a adunat 4 cartonașe galbene.

În meciul din Seria II, Etapa 2 a Cupei de Iarnă, dintre formațiile Dacia Buiucani – CF Univer s-au acordat 9 cartonașe galbene și 2 roșii.

Pe parcursul campionatului, Alexandr Gheorghiev, antrenorul echipei FC Univer a primit un cartonaș galben. 

Clasamentul final al Cupei de Iarnă, ediția 2024, îl găsiți AICI.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.