FMI acordă Egiptului un ajutor de urgenţă de 2,8 miliarde de dolari

Publicat:

Fondul Monetar Internaţionale (FMI) a acordat luni Egiptului un ajutor de urgenţă de aproape 2,8 miliarde de dolari pentru a-i permite să facă faţă impactului economic al pandemiei, relatează AFP, scrie agerpres.

La fel ca numeroase alte ţări care au nevoie de o finanţare de urgenţă pentru a face faţă excesului de cheltuieli provocate de COVID-19, Egiptul beneficiază de aceste fonduri prin intermediul instrumentului de finanţare rapidă al FMI, care permite evitarea unui proces mult mai lung pe bază de multe condiţii.


Citește și : Domul din Koln s-a redeschis pentru vizitatori

“Egiptul a reuşit să îşi redreseze economia într-un mod remarcabil înainte de impactul COVID-19, executând un program de reforme susţinut prin mecanismul extins de creditare al Fondului, care permite corectarea a importante dezechilibre interne şi externe”, subliniază FMI într-un comunicat.

În noiembrie 2016, Cairo a obţinut deja un plan de sprijin de 12 miliarde de dolari de la FMI în cadrul mecanismului extins de creditare, a cărui ultimă tranşă a fost achitată anul trecut. Acest tip de program al Fondului oferă acces la bani în schimbul unor reforme negociate cu instituţia.

“Pandemia şi şocul mondial reprezintă o ameninţare directă şi gravă de perturbare a economiei, ceea ce ar putea avea un impact negativ asupra echilibrelor macroeconomice obţinute cu greu de Egipt”, mai precizează FMI.

Citește și : Franţa ‘anticipează’ o ‘reintrare în izolare în regim de urgenţă’

În ciuda faptului că oferă o sumă substanţială, FMI estimează că aceasta nu va fi suficientă şi că “va fi necesar un sprijin suplimentar şi rapid din partea creditorilor bilaterali şi multilaterali” pentru a acoperi lipsurile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kamala Harris, Moldova și moldovenii

Kamala Harris, Moldova și moldovenii Moldovenii sunt puțin interesați de procesele politice care au loc în SUA. Aceasta chiar dacă sunt conștienți că de linia...

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.