FOAMEA îi împinge pe chilieni la proteste violente – VIDEO

Publicat:

Locuitori ai unui oraş sărac de la periferia capitalei Santiago de Chile, El Bosque, s-au ciocnit luni cu poliţia în cadrul unui protest împotriva penuriilor de alimente în contextul izolării cauzate de epidemia de coronavirus în Chile, relatează AFP, potrivit agerpres.

Manifestanţii, majoritatea cu glugă şi mască, au strigat sloganuri ostile guvernului de dreapta care, în opinia lor, i-a neglijat.


Citeşte şi: O tătăroaică din Crimeea este numită într-o funcţie-cheie la Kiev

“Nu carantină cer oamenii acum, ci ajutor şi hrană”, a declarat pentru AFP o localnică, Veronica Abarca.

În confruntările între protestatari şi poliţie, manifestanţii au lovit cu bastoane şi au aruncat cu pietre, în timp ce forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă.

Poliţia a reţinut în cursul zilei de luni 21 de persoane.

Alte manifestaţii au avut loc luni seară în alte trei locuri din jurul capitalei chiliene. Un autobuz a fost incendiat şi au fost de asemenea ridicate baricade.

Guvernul preşedintelui Sebastian Pinera a decretat vineri izolarea întregii populaţii din regiunea capitalei, unde sunt concentrate 80% din cazurile de coronavirus din ţară.

Însă deja de o lună, activitatea economică, între altele funcţionarea magazinelor, a construcţiilor şi a diverselor servicii, a fost încetinită în încercarea de a opri răspândirea epidemiei.

Municipalitatea din El Bosque a publicat un comunicat în care denunţă deteriorarea “calităţii vieţii locuitorilor” şi lipsa de atenţie a puterii centrale pentru cei mai săraci.

“Cei care protestează astăzi sunt locuitorii şi locuitoarele care nu mai pot lucra de o lună şi nu au văzut măsuri concrete din partea statului”, a scris primarul, Sadi Melo.

Citeşte şi: Venit minim de bază pentru familiile nevoiaşe spaniole

Chiar înainte de criza socială, Chile, ţară cu 18 milioane de locuitori, a avut parte de luni de agitaţie socială şi de violenţe, începute după anunţul din octombrie privind creşterea preţului biletelor de metrou la Santiago.

Duminică, preşedintele a anunţat distribuirea a 2,5 milioane de pachete alimentare pentru cele mai defavorizate persoane.

Bilanţul epidemiei de coronavirus în Chile este de peste 46.000 de cazuri de infectare şi 478 de morţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026 Mijloacele de transport din stânga...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.