Foc de armă accidental la bordul avionului premierului ceh Andrej Babis

Publicat:

O împuşcătură trasă accidental cu pistol de către o gardă de corp marţi seara, la Bruxelles, la bordul avionului premierului ceh Andrej Babis, nu s-a soldat cu niciun rănit, au relatat miercuri poliţia şi media cehe, citate de France Presse, potrivit agerpres.

‘Putem confirma o împuşcătură accidentală care s-a produs în cursul verificării unei arme de foc la bordul avionului guvernamental’, a declarat agenţiei franceze de presă purtătoarea de cuvânt a poliţiei cehe, Lenka Sikorova.


Citește și : Planul de pace israelino-palestinian: Jared Kushner s-a întâlnit cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei

‘Incidentul a avut loc într-o zonă izolată. Nimeni altcineva (cu excepţia gărzii) nu a fost în pericol’, a adăugat ea.

Purtătoarea de cuvânt a guvernului, Jana Adamcova, s-a limitat să spună că, într-adevăr, ‘s-a întâmplat aşa ceva’, fără să ofere mai multe precizări.

Potrivit media de la Praga, împuşcătura s-a produs în timp ce garda de corp era ocupată să-şi descarce arma în momentul în care avionul pleca de la Bruxelles, unde premierul Babis participase la un dineu cu liderii europeni.

Avionul cu 22 de persoane la bord a decolat apoi cu o întârziere de o oră, a indicat site-ul Aktualne, potrivit căruia glonţul a atins căruciorul pentru transportul mâncării.

Citește și : Iordania şi UNRWA fac apel la continuarea cooperării pentru a oferi sprijin refugiaţilor palestinieni

Magnat în domeniile agroalimentar, chimic şi media, Babis (64 de ani) se află la conducerea unui guvern minoritar compus din mişcarea sa populistă ANO şi Partidul Social-Democrat CSSD, susţinut tacit de către comuniştii din KSCM.

În 1994, o gardă de corp a tras accidental cu pistol la bordul avionului în timpul zborului care îl transporta în Suedia pe ministrul ceh al apărării de la acea vreme, Antonin Baudys. Incidentul, în timpul căruia glonţul a lovit un rezervor de combustibil, nu a rănit pe nimeni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

29 septembrie, Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare. Cât risipim anual

29 septembrie, Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare. Cât risipim anual Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare (ONU) se sărbătoreşte la 29 septembrie....

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața Un moldovean de 39 de ani și-a pierdut viața în urma unui grav accident în Italia....

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris Ion Cuțelaba a obținut prima victorie în "Ultimate Fighting Championship" după un an și jumătate....

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii Potrivit experților, rețeaua poate ajuta cu adevărat la dezvoltarea copilului, dar folosirea îndelungată a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.