X

Focar de coronavirus în cel mai aglomerat oraș din Vietnam

Epidemia de coronavirus izbucnită în urmă cu peste o săptămână în oraşul Danang din centrul Vietnamului s-a răspândit în cel puţin patru uzine, unde lucrează circa 3700 de muncitori, informează luni presa de stat vietnameză, preluată de Reuters, potrivit agerpres.

Au fost confirmate patru cazuri noi de infectare în uzine din diferite parcuri industriale cu circa 77.000 de angajaţi, scrie ziarul Lao Dong.

Vezi și: Doi astronauţi au amerizat cu capsula SpaceX – VIDEO

Vietnamul, apreciat pentru măsurile ferme de combatere a epidemiei începând din ianuarie, se confruntă cu un nou val de coronavirus, după trei luni în care nu au mai existat cazuri de transmitere în interiorul ţării. Bilanţul la Danang, centru turistic şi industrial, a ajuns la 621 de cazuri şi şase decese. Una din cele patru fabrici afectate şi-a întrerupt activitatea. Duminică, autorităţile au comunicat că tulpina de virus detectată la Danang este mai contagioasă decât altele şi că fiecare persoană infectată poate transmite coronavirusul, în medie, altor 5-6, faţă de 1,8-2,2 în perioada anterioară.

Citește și: Armata israeliană a deschis focul la granița cu Siria

Nu este clar care este sursa reizbucnirii epidemiei raportate 25 iulie în cel puţin 10 regiuni, inclusiv la Hanoi şi Ho Şi Min. După această dată s-au înregistrat 174 de infectări cu coronavirus şi şase morţi. În ultimele şapte zile, în Vietnam s-au efectuat 52.000 de teste, arată datele oficiale analizate de Reuters.

Tags: coronavirusDanangfocarHanoiHo Şi MinVietnam
Categorii: Știrile zilei