X

Focar de coronavirus într-un centru de refugiați din Germania

Şaptezeci de persoane cazate într-un centru pentru refugiaţi din vestul Germaniei au fost depistate ca fiind infectate cu noul coronavirus, au anunţat duminică autorităţile districtuale din Koln, transmite DPA, potrivit agerpres.

Trei sute de teste au fost realizate până acum, iar cei infectaţi au fost izolaţi într-un centru din oraşul Sankt Augustin, la circa o oră de Koln, landul Renania de Nord – Westfalia.

Citește și: Atac sângeros în Afganistan! Cel puțin cinci morți și zeci de răniți!

În prezent se aşteaptă rezultatele testării celorlalte persoane din centrul pentru refugiaţi, cu o capacitate de 600 de locuri.

Cei mai mulţi dintre cei testaţi pozitiv au deocamdată simptome uşoare de COVID-19 sau sunt asimptomatici, au precizat autorităţile locale.

Şaizeci de persoane ale căror teste au fost negative au fost transferate într-un alt imobil.

Citește și: Un avion de acrobație aeriană S-A PRĂBUȘIT în Canada! Unul dintre piloți a murit!

Ştirea a fost primită cu critici de politicieni. ‘Noi am cerut în mod repetat testări în masă în aceste centre’, a declarat Horst Becker, reprezentant al Verzilor, pentru cotidianul local Koelner Stadt-Anzeiger. ‘Acum vedem că aceasta se întâmplă mult prea târziu’, a comentat el.

Potrivit datelor comunicate luni de Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase (RKI) şi preluate de Reuters, Germania are confirmate 174.697 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 342 raportate în ultimele 24 de ore. Numărul deceselor a crescut cu 21 în acest interval, ajungând la 7.935.

Tags: coronaviruscovid-19germaniaHorst BeckerInstitutul Robert Koch (RKI)kolnrefugiatiRenania de Nord-WestfaliaSankt Augustin
Categorii: Externe