FOCAR de Covid la bordul unui pachebot plin cu pasageri

Publicat:

Aproximativ 100 de persoane aflate la bordul navei Coral Princess, primul vas de croazieră internaţional care a intrat în apele statului Western Australia (WA) în ultimii doi ani, au fost testate pozitiv pentru COVID-19, au informat media locale, transmite agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Vasul de croazieră, cu o capacitate de aproape 2.000 de pasageri, era programat să oprească în mai multe regiuni costiere ale statului înainte de a reveni la Sydney, luna viitoare.


Citeşte şi: Preşedintele german face o vizită surpriză la Kiev – Black News

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate din Western Australia (WA Health) a declarat că pasagerii şi echipajul de la bordul vasului au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, conform postului naţional de ştiri ABC.

“WA Health a fost informat că pasagerii şi echipajul au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, iar această situaţie în curs de desfăşurare este gestionată de operatorul navei, conform planului său COVID-19”, a indicat purtătorul de cuvânt.

Potrivit ziarului local Western Australian, la bordul vasului au fost înregistrate până la 100 de cazuri de COVID-19.

Statul Western Australia a permis revenirea vaselor de croazieră în unele destinaţii portuare ale sale începând de la 1 octombrie, după ce guvernul federal a ridicat interdicţia asupra navelor de croazieră internaţionale de mari dimensiuni, în aprilie.

Toate vasele de croazieră care operează în WA trebuie să aibă un plan de management COVID-19, iar echipajul şi pasagerii trebuie să fie vaccinaţi cu doză dublă şi să fi primit a treia doză în cazul în care sunt eligibili pentru aceasta.

Citeşte şi: Zelenski: Sentimentul de înfrângere devine tot mai puternic în Rusia – Black News

Conform protocoalelor actuale ale statului privind COVID-19, persoanelor care au fost testate pozitiv pentru virus li se recomandă să se izoleze timp de minimum cinci zile.

Conform ABC News, un purtător de cuvânt al companiei care operează nava a declarat că o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 la bord este “gestionată eficient”, în conformitate cu protocoalele naţionale şi ale statului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.