Focar de Ebola în Uganda; numărul pacienților decedați a ajuns la 23

Publicat:

Focarul de Ebola din Uganda se extinde, iar numărul pacienților decedați a ajuns la 23, anunță autoritățile din țara africană, potrivit CNN, informează mediafax.

Numărul cazurilor de Ebola și al deceselor provocate de această boală a crescut în toate districtele din Uganda, au anunțat luni autoritățile sanitare din țară.


Citește și : Lavrov atacă SUA de la tribuna ONU: ‘Rusofobia oficială a Occidentului este fără precedent, amploarea ei este grotescă’

Uganda a declarat săptămâna trecută un focar de Ebola după ce un caz de tulpină relativ rară din Sudan a fost detectat în districtul Mubende.

Virusul s-a răspândit în districtele învecinate Kyegegwa și Kassanda, iar Ministerul ugandez al Sănătății a anunțat că numărul cumulat de cazuri a ajuns la 36. În capitala Kampala nu a fost depistat niciun caz.

Ministerul Sănătății din Uganda consideră „caz probabil” orice persoană care a murit având o suspiciune de infectare cu Ebola și care are o legătură epidemiologică cu un caz confirmat.

Ministerul clasifică drept „cazuri confirmate” doar pe cele care au rezultate pozitive de laborator. Din numărul de infecții identificate până în prezent, 18 dintre cazuri au fost confirmate ca fiind infectate, în timp ce alte 18 au fost suspiciuni.

Citește și : Zelenski s-a declarat şocat de faptul că Israelul nu a oferit sisteme antirachete Kievului – VIDEO

De asemenea, ministerul a declarat că cinci dintre pacienții decedați au fost confirmați ca fiind morți din cauza virusului, în timp ce 18 au fost catalogați ca fiind decese probabile. Aproximativ 35 de pacienți sunt în prezent internați, a adăugat acesta.

Uganda s-a confruntat cu patru epidemii de Ebola. Cea mai mortală a avut loc în 2000 și s-a soldat cu peste 200 de morți.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice Ungaria a anulat o întâlnire a şefului diplomaţiei de...

Apariția strugurilor, un efect al dispariției dinozaurilor

Apariția strugurilor, un efect al dispariției dinozaurilor Atunci când savurați o prăjitură cu struguri sau degustați un pahar cu vin ar trebui să fiți recunoscători...

Un al doilea mandat al lui Trump, elefantul din încăpere la summitul NATO din Washington

Un al doilea mandat al lui Trump, elefantul din încăpere la summitul NATO din Washington Războiul din Ucraina a revitalizat mai mult ca oricând NATO,...

Oamenii lui Șor de la Orhei au ignorat comemorarea victimelor deportărilor staliniste

Oamenii lui Șor de la Orhei au ignorat comemorarea victimelor deportărilor staliniste Autoritățile municipale din Orhei nu au dorit să comemoreze azi victimele deportărilor sovietice...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.