Fondatorul Bismobil Kitchen a scăpat de un sechestru de 20 de mii de euro

Publicat:

Fondatorul companiei Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, care împreună cu alți colegi de afaceri ar fi adus un prejudiciu de peste 4,3 milioane de lei clienților, a scăpat de un sechestru de 20 de mii de euro.

Asta după ce creditorul l-a chemat în instanță, în încercarea de a-și restitui banii pe care i-a dat sub formă de împrumut lui Șaran. Instanța de fond nu a admis însă cererea de asigurare a acțiunii civile și aplicare a sechestrului.


Citeşte şi: Costiuc este vehement: ‘Guvernarea și-a bătut joc de cetățeni’

Anticoruptie.md a scris că Mihail Şaran are datorii de milioane de lei. Un grup de creditori, mai multe persoane fizice, dar și o bancă l-au acționat în judecată în speranța că-și vor putea obține înapoi banii.

În iunie curent, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, au dat câștig de cauză unui grup de creditori, care au cerut ca „Bismobil” să fie supusă procedurii de insolvabilitate, pentru a-și putea întoarce banii pe care i-au împrumutat lui Mihail Șaran. Este vorba despre 63 de mii de euro.

Datoria urma să fie stinsă încă în luna mai 2022. Mai mult, în contractul pe care l-a semnat, Șaran se obliga să plătească și o dobândă aferentă sumei împrumutului în mărime de 40 la sută din suma totală.

Administratorul provizoriu, Maxim Timoșin, a menționat că, la data de 27 martie 2023, datoriile „Bismobil” depășeau activele proprii ale companiei.

„După rulaje bancare, registrele vânzărilor-procurărilor oferite de Serviciul Fiscal de Stat și datele din statistică concluzionează că S.R.L. „Bismobil” a activat în regim normal, însă obligațiile față de creditori nu le poate onora. Astfel, la 27 martie 2023, debitorul S.R.L. „Bismobil” a înregistrat datorii cunoscute în sumă de 1 723 601,22 lei”, se arată în raportul administratorului provizoriu.

În data de 22 mai curent, Mihail Șaran, un director operațional, precum și doi agenți comerciali ai companiei au fost trimiși pe banca acuzaților. Aceștia sunt învinuiți de escrocherie, iar dacă vor fi găsiți vinovați riscă închisoare pentru un termen de la opt la 15 ani.

Citeşte şi: Deputații din Găgăuzia vor să iasă de sub ‘umbrela’ lui Ilan Șor

Primele probleme la „Bismobil Kitchen” au apărut în România, la reţeaua de magazine din Cluj. Presa clujeană a scris că autorităţile din România au pornit un dosar penal după ce a fost închis primul magazin, iar mai mulţi români nu au mai văzut mobilierul de bucătărie, chiar dacă au plătit pentru el. Într-o declaraţie pe Facebook, Mihail Şaran a dat vina pe războiul din Ucraina, ţara de unde ar fi procurat materia primă pentru fabricarea bucătăriilor.

La Chişinău, zeci de persoane au depus plângeri la Poliţie, după ce au plătit mii de lei pentru bucătării de la „Bismobil Kitchen”, dar nu au mai ajuns să vadă nici mobilierul, nici pe cei cu care au semnat contractele.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Gest rar făcut de preşedintele Belarusului: Lukașenko graţiază 10 deţinuţi politici

Gest rar făcut de preşedintele Belarusului: Lukașenko graţiază 10 deţinuţi politici Liderul belarus Alexandr Lukașenko a eliberat cel puțin 10 deținuți politici, inclusiv un veteran...

Șefa statului a discutat cu ministrul Parlicov despre pregătirea pentru iarnă

Șefa statului a discutat cu ministrul Parlicov despre pregătirea pentru iarnă Finalizarea celor trei linii electrice de interconectare cu România, Vulcănești-Chișinău, Bălți-Suceava și Strășeni-Gutinaș, trebuie...

Guvernul Recean promite ‘să aducă’ Europa în toată ţara

Guvernul Recean promite 'să aducă' Europa în toată ţara Aflat într-o vizită de lucru în raionul Ceadîr-Lunga, prim-ministrul Dorin Recean a vizitat două proiecte implementate...

În memoria victimelor deportărilor staliniste. Expoziție inedită la Parlament

În memoria victimelor deportărilor staliniste. Expoziție inedită la Parlament Parlamentul găzduiește, în aceste zile, o expoziție tematică dedicată celor 75 de ani de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.