X

Fondatorul revistei de extremă dreapta Compact, interzisă recent de guvernul german, recunoaşte că e un susţinător al lui Putin

Fondatorul revistei de extremă dreapta Compact, interzisă recent de guvernul german, recunoaşte că e un susţinător al lui Putin

Fondatorul revistei de extremă dreapta Compact, care a fost interzisă recent de guvernul german, a atacat sâmbătă executivul de la Berlin şi şi-a proclamat sprijinul pentru preşedintele rus Vladimir Putin, relatează dpa, conform Agerpres.

Jürgen Elsässer a primit ovaţii pentru afirmaţiile sale la o reuniune a formaţiunii de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), în landul Saxonia-Anhalt din estul Germaniei, potrivit stiripesurse.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Elsässer a numit-o fascistă pe Nancy Faeser, ministrul de interne, pe ministrul apărării Boris Pistorius l-a făcut criminal de război, şi a insultat-o pe lidera verzilor, Ricarda Lang, în discursul susţinut la conferinţa AfD.

„Şi bineînţeles nu mi se va interzice să spun: sunt un susţinător al lui Putin”, a declarat Elsässer în aplauzele mulţimii.

Revista fondată şi condusă de Elsässer, Compact, a fost scoasă în afara legii de Ministerul de Interne pe 16 iulie pentru că ar fi devenit „o portavoce de prim-plan a scenei extremiste de dreapta”.

Jürgen Elsässer a obţinut însă recent o victorie preliminară în instanţă, după ce judecătorii au exprimat îndoieli privind proporţionalitatea acţiunilor guvernului şi au ridicat interdicţia, cel puţin pentru moment.

Decizia Curţii federale administrative din Germania înseamnă că revista poate fi din nou publicată, însă în anumite condiţii. Tribunalul nu a luat însă o decizie finală asupra chestiunii şi va derula proceduri suplimentare.

Elsässaer s-a prezentat plin de încredere la conferinţa AfD de la Magdeburg şi a spus că succesul său din justiţie arată că „victoria este posibilă”. El a urat succes AfD în viitoarele alegeri regionale din landul Saxonia-Anhalt.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

Jurnalistul s-a plâns că statul „prădător” se află în continuare în posesia unor bunuri ale Compact şi a spus că va cere despăgubiri şi compensaţii de la Nancy Faeser.

De asemenea, el şi-a anunţat intenţia de a înfiinţa un serviciu de urgenţă de expediere prin poştă şi a vorbit despre „mii de comenzi” pentru revistă.

El a mai spus că a adus 200 de exemplare ale Compact la conferinţa AfD pentru a le comercializa.

Tags: CompactNancy FaeserPutin
Diverse