X

Fondatorul Telegram, dat în judecată de fosta iubită. E acuzat că și-a lovit copilul și nu a plătit pensie alimentară de 150 mii euro pe lună

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, este suspect într-un dosar penal deschis în Elveția în urma unui proces intentat de Irina Bolgar, mama celor trei copii ai săi, a aflat Forbes.

Procesul, depus în martie 2023 la Geneva, susține că Durov a folosit violența fizică împotriva unuia dintre copiii săi. Cu puțin timp înainte, Bolgar l-a acuzat pe Durov că nu i-a mai plătit pensia alimentară de 150.000 de euro pe lună, arată documentele.

Potrivit reprezentantului instanței din Geneva, Durov a folosit violența împotriva fiului său cel mai mic, născut în 2017. Este vorba despre cinci incidente care au avut loc între 2021 și 2022, care, după cum scrie Forbes, au dus la leziuni (inclusiv comoție cerebrală) și tulburări de somn la copil. Dovezile includ transcrieri ale mesajelor dintre Bolgar și Durov și un certificat medical datat aprilie 2023 care confirmă faptul că copilul continuă să sufere de anxietate și are probleme de somn din cauza abuzurilor.

Citește și: Poliția investighează mai multe cazuri legate de un cont de Telegram: Publică imagini indecente cu fete și femei din Moldova

Avocatul Irinei Bolgar a confirmat implicarea acesteia în proces, dar a refuzat să dezvăluie detalii. Numele lui Bolgar și al copiilor nu sunt menționate în proces în conformitate cu legislația elvețiană, dar acesta oferă detalii care permit identificarea identității lui Durov, notează Forbes.

Bolgar susține că Durov a încetat să-și mai vadă copiii în septembrie 2022, iar apoi au încetat și plățile pentru pensia alimentară. În iunie 2024, mama copiilor lui Durov, potrivit avocatului său, a intentat un proces civil pentru pensia alimentară, care nu a fost încă soluționat.

Bolgar a intentat, de asemenea, un proces în aprilie 2023, solicitând custodia exclusivă a copiilor. În mai, instanța a suspendat drepturile părintești ale lui Durov asupra copiilor. El nu a contestat această decizie, scrie Forbes.

La începutul lunii august, Forbes a relatat despre cei trei copii ai lui Durov, a căror mamă este Irina Bolgar, originară din Sankt Petersburg, care locuiește în Elveția. Potrivit Forbes, Bolgar l-a cunoscut pe Durov în 2012, iar copiii, doi băieți și o fată, s-au născut între 2013 și 2017. Bolgar și Durov nu au fost căsătoriți.

Durov însuși a dezvăluit cu puțin timp înainte că a devenit donator de spermă și apoi tatăl biologic a peste 100 de copii. Anterior, presa rusă a raportat că Durov are și doi copii mai mari, o fiică și un fiu născuți în 2009 și, respectiv, 2010, scrie adevarul.ro.

Tags: Pavel Durovpensie alimentarătelegram
Social