X

Fondatorul Telegram spune că a colaborat cu serviciile franceze de contrainformații

Fondatorul Telegram spune că a colaborat cu serviciile franceze de contrainformații

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, ar fi declarat în interogatoriu că a comunicat cu reprezentanți ai Direcției Generale de Securitate Internă a Ministerului de Interne francez înainte de arestarea sa, relatează ziarul francez „Liberation”, citând surse apropiate anchetei.

Potrivit publicației, Durov ar fi spus că a „deschis un canal de comunicare oficial” cu contrainformațiile franceze, ca parte a luptei împotriva terorismului. Vorbim, în special, despre o anumită „linie telefonică” și o adresă de e-mail specială. Schimbul de informații prin acest „canal de comunicare” a făcut posibilă prevenirea mai multor atacuri teroriste, scrie Liberation, potrivit stiripesurse.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Sursele publicației mai susțin că în timpul interogatoriului, Durov a spus că agenții DGSI au venit la o întâlnire cu fondatorul Telegram în Dubai. Când s-a întâmplat acest lucru și câte astfel de întâlniri au fost nu este specificat.

Conform „Liberation”, după arestarea sa, Durov și-a exprimat disponibilitatea de a coopera cu agențiile de aplicare a legii și le-a dat telefonul său cu un cod de acces la acesta.

Până la acest moment, nu există o confirmare oficială a informațiilor publicate de „Liberation”. 

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătatevvv

Tags: DubaiPavel Durovtelegram
Externe