Fondul suveran de investiţii din Kuweit îşi reduce participaţia deţinută la Mercedes-Benz

Publicat:

Fondul suveran de investiţii din Kuweit (KIA), al treilea mare acţionar al Mercedes-Benz, intenţionează să-şi reducă participaţia deţinută la grupul german, vânzând 20 de milioane de acţiuni, ca parte a planului de diversificare a portofoliului, transmit Bloomberg şi Reuters, potrivit agerpres.

La un preţ orientativ de 69,27 euro per titlu, KIA va strânge 1,385 miliarde de euro (1,5 miliarde de dolari), urmând să-şi reducă participaţia la sub 5%, de la 6,84% în prezent.


Citeşte şi: Preşedinta BCE a fost uşor rănită într-un accident rutier – Black News

“Fondul suveran de investiţii din Kuweit este decis să continue parteneriatul de succes cu Mercedes-Benz şi va rămâne un acţionar cheie”, se arată într-un comunicat al Mercedes-Benz.

Acţiunile grupului german listate la Bursa de la Frankfurt au scăzut cu 2,3% după anunţarea reducerii participaţiei KIA, iar la închiderea şedinţei de marţi înregistrau un avans de 0,6%, la 71,89 euro. În ultimii trei ani, acţiunile Mercedes-Benz au crescut de aproape patru ori.

KIA – cel mai vechi şi unul din cele mai mari fonduri suverane de investiţii din lume – este acţionar al Mercedes de aproape 50 de ani.

Citeşte şi: China, Japonia și războiul din Ucraina – Black News

În 2022, veniturile Mercedes-Benz au urcat cu 12%, la 150 miliarde de euro, de la 133,8 miliarde de euro în 2021, în timp ce vânzările au crescut cu 12%, a anunţat săptămâna trecută producătorul german de vehicule de lux.

Pentru 2023, Mercedes se aşteaptă ca vânzările să fie în linie cu cele din 2022.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.