X

Fondul suveran de investiţii din Kuweit îşi reduce participaţia deţinută la Mercedes-Benz

Fondul suveran de investiţii din Kuweit (KIA), al treilea mare acţionar al Mercedes-Benz, intenţionează să-şi reducă participaţia deţinută la grupul german, vânzând 20 de milioane de acţiuni, ca parte a planului de diversificare a portofoliului, transmit Bloomberg şi Reuters, potrivit agerpres.

La un preţ orientativ de 69,27 euro per titlu, KIA va strânge 1,385 miliarde de euro (1,5 miliarde de dolari), urmând să-şi reducă participaţia la sub 5%, de la 6,84% în prezent.

Citeşte şi: Preşedinta BCE a fost uşor rănită într-un accident rutier – Black News

“Fondul suveran de investiţii din Kuweit este decis să continue parteneriatul de succes cu Mercedes-Benz şi va rămâne un acţionar cheie”, se arată într-un comunicat al Mercedes-Benz.

Acţiunile grupului german listate la Bursa de la Frankfurt au scăzut cu 2,3% după anunţarea reducerii participaţiei KIA, iar la închiderea şedinţei de marţi înregistrau un avans de 0,6%, la 71,89 euro. În ultimii trei ani, acţiunile Mercedes-Benz au crescut de aproape patru ori.

KIA – cel mai vechi şi unul din cele mai mari fonduri suverane de investiţii din lume – este acţionar al Mercedes de aproape 50 de ani.

Citeşte şi: China, Japonia și războiul din Ucraina – Black News

În 2022, veniturile Mercedes-Benz au urcat cu 12%, la 150 miliarde de euro, de la 133,8 miliarde de euro în 2021, în timp ce vânzările au crescut cu 12%, a anunţat săptămâna trecută producătorul german de vehicule de lux.

Pentru 2023, Mercedes se aşteaptă ca vânzările să fie în linie cu cele din 2022.

Tags: Bursa de la FrankfurtFondul suveran de investiţii din Kuweit (KIA)KuweitMercedes-Benz
Categorii: Știrile zilei