Forța Fermierilor îl critică dur pe Bolea: ‘A omis ceva important’

Publicat:

Forța Fermierilor îl critică dur pe Bolea: ‘A omis ceva important’

Asociația Forța Fermierilor a constatat lipsă de „transparență din partea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare în procesul elaborării și implementării mecanismului de licențiere a importului pentru anumite categorii de cereale și oleaginoase”.

Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați


Membrii asociației au rămas nedumeriți de lipsa de comunicare a autorităților și neinformarea sectorului agricol pe acest subiect important, transmite Știri.md.

„Domnul ministru a omis un moment important, legat de implicarea sectorului asociativ din agricultură în procesul eliberării licențelor de import. În regulamentul, aprobat ieri, nu este nici un cuvânt despre participarea membrilor asociațiilor de profil agricol în activitatea comisiei de licențiere a importului. Această “scăpare” este foarte stranie în contextul dispoziției Comisiei Situației Excepționale nr. 87 din 4 octombrie 2023, unde pct. 1.5. express prevede ca reprezentanții asociațiilor de profil ar trebui fie membrii comisiei de licențiere.

Forța Fermierilor îl critică dur pe Bolea: ‘A omis ceva important’

Asemenea abordare netransparentă a ministrului agriculturii și industriei alimentare a subiectului importului cerealelor și oleaginoaselor au provocat suspiciunile din partea mai multor fermieri  că  ar exista interesele ascunse în cadrul procesului eliberării licențelor de import ale unor magnați transnaționali, care demult au bătut cale în birourile guvernamentale.

În acest context, asociația cere revizuirea urgentă a Regulamentului și includerea în componența comisiei de licențiere cel puțin doi reprezentanți ai asociațiilor de profil agricol, așa cum a procedat Guvernul României”, se arată în mesaj.

Importul de grâu, porumb și floarea-soarelui din Ucraina va fi posibil doar pe bază de licență, eliberată de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina va primi al treilea sistem Patriot, donat de Germania

Ucraina va primi al treilea sistem Patriot, donat de Germania Ambasada Germaniei la Kiev a confirmat vineri că Ucraina a primit al treilea sistem de...

Mihai Popșoi nu exclude noi expulzări ale diplomaților ruși

Mihai Popșoi nu exclude noi expulzări ale diplomaților ruși Dacă Moscova va continua acțiuni în detrimentul interesului național al R. Moldova, ar putea avea loc...

Ultimul atelier de lucru în cadrul exercițiului Regex 2024 va începe săptămâna viitoare

Ultimul atelier de lucru în cadrul exercițiului Regex 2024 va începe săptămâna viitoare Cel de-al patrulea atelier de lucru din cadrul exercițiului regional de stat...

Mai mulți pui de barză aflați în pericol au fost salvați

Mai mulți pui de barză aflați în pericol au fost salvați Mai mulți pui de barză aflați în pericol au fost salvați de inspectorii de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.