X

Forţe ruse de securitate au ocupat poziţii în sudul Moscovei

Forţe ruse de securitate au ocupat poziţii în sudul Moscovei, potrivit unor imagini publicate de ziarul de afaceri Vedomosti, relatează CNN, iar combatanţi din cadrul grupării paramilitare Wagner au înaintat până în regiunea rusă Lipeţk, situată la nord de Voronej, anunţă guvernatorul regiunii, Igor Artamonov, relatează AFP, scrie news.ro.   

Regiunea Lipeţk se află la peste 300 de kilometri sud de Moscova.

Citește și :  Prigojin îi răspunde lui Putin: Nimeni nu plănuiește să se predea la ordinul președintelui, al FSB sau al altcuiva

”Agenţiile de menţinerea ordinii şi autorităţile (…) iau toate măsurile necesare pentru a asigura siguranţa populaţiei. Situaţia este sub conrol”, subliniază Igor Artamonov.

În imagini publicate de Vedomosti apar trupe purtând veste antiglonţ, echipate cu puşti automate, care ocupă poziţii în apropierea autostrăzii M4, care asigură o legătură a capitalei ruse cu regiunea Rostov (sud).

Bărbaţi înarmaţi, în uniformă, apar în aceste imagini postate de Vedomosti pe Telegram, pe strada Lipeţkaia, în apropiere de intrarea pe autostrada M4, care traversează Moscova, Voronej şi Rostov-pe-Don.

În imagin este surprins un elicopter care survolează zona şi o autospecială a poliţiei.

Citește și : Charles Michel: UE ‘monitorizează îndeaproape’ situaţia din Rusia

 

Şeful grupării paramilitare ruse Wagner Evgheni Prigojin a anunţat că a preluat controlul cartierului general al armatei ruse din Rostov-pe-Don ”fără să tragă un foc de armă”.

Tags: Igor ArtamonovLipeţkmoscovaWagner
Categorii: Diaspora