Forţele Aeriene din SUA confirmă prăbuşirea unei drone în Marea Neagră după coliziunea cu un avion rus

Publicat:

Forţele Aeriene din SUA au confirmat, marţi după-amiază, prăbuşirea unei drone militare americane după un incident cu un avion de vânătoare al Rusiei produs deasupra Mării Negre, informează mediafax.

“Două avioane ruse de tip Suhoi Su-27 au efectuat o manevră de interceptare nesigură şi neprofesionistă asupra unei drone de tip MQ-9 a Forţelor Aeriene americane, care zbura în în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre”, a comunicat Comandamentul Forţelor Aeriene americane responsabil de Europa şi Africa.


Citește și : Un avion militar rus a intrat în coliziune cu o dronă militară americană deasupra Mării Negre

Comandamentul Forţelor Aeriene americane responsabil de Europa şi Africa transmite că, înainte de coliziune, avioanele de vânătoare ruse au eliberat combustibil şi au zburat în faţa dronei, la distanţă mică, “în mod neraţional” şi “neprofesionist”. “Acest incident demonstrează lipsa de competenţă, în afara faptului că este nesigur şi neprofesionist”, subliniază Comandamentul Forţelor Aeriene americane responsabil de Europa şi Africa, precizând că, din cauza avariilor suferite în coliziune, drona a fost prăbuşită intenţionat de piloţii militari care o conduceau de la distanţă.

“Drona noastră de tip MQ-9 efectua operaţiuni de rutină în spaţiul aerian internaţional când a fost interceptată şi lovită de un avion rus, ceea ce a provocat prăbuşirea şi pierderea dronei MQ-9”, a declarat, potrivit cotidianului Le Monde, generalul James Hecker, comandantul Forţelor Aeriene americane responsabil de zona Europa şi Africa.

Conform unor surse citate de postul de televiziune CNN, o dronă MQ-9 Reaper a Forţelor Aeriene americane, care efectua o misiune în spaţiul internaţional, deasupra Mării Negre, s-a lovit cu un avion de vânătoare Suhoi Su-27. Din cauza coliziunii, drona militară americană a suferit avarii şi a fost prăbuşită intenţionat de Forţele Aeriene americane, a declarat un oficial de la Washington, sub protecţia anonimatului.

Citește și : O stație de pompieri și o mașină, lovite de rachete în Harkov

Un alt oficial american a declarat pentru postul de televiziune BBC News că două avioane de vânătoare ruse au încercat să intercepteze drona americană şi au efectuat “manevre neprofesioniste” care au cauzat prăbuşirea aparatului de zbor fără pilot. Din cauza incidentului, unul dintre avioanele militare ruse a fost pe punctul de a se prăbuşi, dar s-a redresat, a susţinut oficialul american.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.