X

Forţele aeriene germane au preluat de la Franţa misiunea NATO de patrulare aeriană deasupra regiunii baltice

Forţele aeriene germane au preluat marţi de la Franţa misiunea NATO de patrulare aerienă deasupra regiunii baltice şi vor răspunde de securitatea spaţiului aerian de deasupra Estoniei, Letoniei şi Lituaniei în următoarele nouă luni de zile, relatează DPA, potrivit agerpres

Cinci avioane germane Eurofighter Typhoon au fost desfăşurate la baza aeriană Amari din apropierea coastei estoniene la sfârşitul lunii trecute, înainte de ceremonia oficială de predare de marţi.

Citește și : Sancţiunile afectează grav economia rusă

Invadarea Ucrainei de către Rusia a făcut ca misiunea NATO să fie “chiar mai importantă”, întrucât a arătat că Estonia se poate baza pe sprijinul aliaţilor săi, a declarat ministrul estonian al apărării, Hanno Pevkur.

Cele trei republici baltice nu au propriile forţe aeriene. NATO utilizează bazele de la Amari şi Siauliai, în Lituania, pentru a asigura misiunea de patrulare a spaţiului aerian de deasupra regiunii baltice.

Aliaţii din cadrul NATO staţionează avioanele, alături de personalul de sprijin, la aceste baze, prin rotaţie. Germania a participat la misiune din 2005, desfăşurându-şi avioanele de 12 ore de atunci.

Citește și : Partidul lui Imran Khan este acuzat în Pakistan de finanţare ilegală din străinătate

Tags: AmariEstoniaEurofighter TyphoonNATO
Categorii: Diaspora