Forţele armate din Belarus iau parte la exerciţii programate de pregătire de luptă

Publicat:

Belarus a declanşat marţi exerciţii programate de pregătire de luptă pentru forţele sale armate în cadrul unui plan de antrenament al militarilor înrolaţi la ultima recrutare, a informat Ministerul Apărării, citat de EFE, potrivit agerpres.

”Au început exerciţii programate de pregătire de luptă în rândul forţelor armate”, a anunţat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Inna Gorbaceva, pe canalul Telegram al instituţiei.


Citește și : Moscova anunţă un atac ucrainean cu drone asupra unor baze aeriene situate adânc în interiorul Rusiei

Ea a explicat că exerciţiile ”vor avea loc în conformitate cu planul de formare militară iniţială, după ultima convocare pentru serviciul militar”, iar pregătirea va consta în antrenamente consecutive cu toate categoriile de personal militar, subunităţi, unităţi militare, formaţii, conducere militară şi organe de control.

”Obiectivele principale sunt menţinerea nivelului pregătirii de luptă şi mobilizarea la nivelul cerut, creşterea coerenţei între organele de conducere şi control militar, îmbunătăţirea abilităţilor practice ale comandanţilor şi pregătirea personalului pentru a acţiona în diverse condiţii”.

Ucraina supraveghează îndeaproape activităţile militare ale Belarusului, notează EFE. Conducerea Statului Major din Ucraina a indicat de mai multe ori că are loc de fapt o ”mobilizare sub acoperire” a forţelor armate din Belarus ”sub pretextul sesiunilor de antrenament”.

Citește și : Ministrul turc al Justiţiei: Extrădarea unui membru al PKK de către Suedia în weekend este un ‘început’

Autorităţile de la Kiev acuză ţara vecină că este implicată în războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, punându-şi la dispoziţie teritoriul pentru lansarea de atacuri asupra Ucrainei.

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a reiterat în mai multe ocazii că ţara sa nu va lua parte la campania militară rusă împotriva Ucrainei, aminteşte EFE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.