Forţele armate ucrainene avansează în regiunea Zaporojie (ISW)

Publicat:

Forţele armate ucrainene au avansat în contraofensiva lor din regiunea Zaporojie din vestul Ucrainei, se menţionează într-un raport dat publicităţii vineri al Institutului american pentru studiul războiului (ISW), relatează sâmbătă dpa.

Trupele ucrainene au realizat “avansuri semnificative din punct de vedere tactic”, a informat institutul cu sediul la Washington, potrivit agerpres.


Citește și : Ministrul Educației: Grădinițele din R. Moldova ar putea trece la autogestiune

Fotografiile arată că ucrainenii au ajuns la periferia nordică a aşezării Robotîne, care se află la circa 10 km sud de oraşul Orihiv.

Raportul vorbeşte, de asemenea, despre atacuri intensificate ale ruşilor în apropiere de Kupiansk în regiunea Harkiv.

La rândul său, Ministerul britanic al Apărării a relatat că Rusia trimite mai multe trupe la Zaporojie, în contextul presiunii ucrainene.

Citeşte şi: Guţul ar putea dizolva Adunarea Populară

 

Rusia a transportat cu avioane trupe din regiunea Herson în zona de lângă Orihiv, a precizat ministerul în informarea sa săptămânală privind situaţia de pe frontul din Ucraina.

Această redesfăşurare de trupe slăbeşte Rusia în apropierea ţărmului de est al fluviului Nipru, unde se înregistrează tot mai multe atacuri amfibii ucrainene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul "Referitor la vizita prim-ministrului ungar Viktor Orban la...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene Flota rusă din Marea Neagră a fost nevoită să-şi relocheze aproape toate navele...

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a a afirmat joi că forţele armate ruse şi-au întărit rândurile cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.