Forțele Armatei Naționale Libiene au atacat mai multe poziții ale forțelor guvernamentale la vest de Tripoli

Publicat:

Armata Națională Libiană a efectuat vineri mai multe atacuri aeriene asupra unor poziții ale forțelor guvernamentale, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Forțele Armatei Naționale Libiene (LNA), conduse de generalul Khalifa Haftar, au încercat să avanseze spre capitală săptămâna trecută, dar forțele guvernamentale, loiale premierului Fayez al-Serraj, au reușit să îi țină la distanță momentan. Confruntări intense au avut loc în zona unui fost aeroport, aflat la 11 kilometri de centrul capitalei.


Citește și : Nouă morţi şi doi dispăruţi în sudul Chinei după o ploaie torenţială

Vineri, însă, un avion al LNA a bombardat o bază militară a forțelor guvernamentale din Zuwara, la vest de Tripoli, după cum au declarat surse militare din LNA și mai mulți localnici. Zuwara se află în apropierea unei platforme de exploatare a petrolului și gazelor, operată de compania italiană ENI și compania petrolieră de stat NOC, de unde pornește gazoductul Greenstream, prin care Libia aprovizionează Italia cu gaze naturale.

Un alt atac aerian al forțelor loiale lui Khalifa Haftar a vizat singurul aeroport parțial funcțional din Tripoli, Mitiga. Momentan nu se cunoaște valoarea pagubelor sau dacă au fost victime.

Confruntări militare de amploare au loc la periferia capitalei Libiei între grupul paramilitar Armata Naţională Libiană, condus de mareşalul Khalifa Haftar, şi trupele Guvernului de uniune naţională recunoscut de comunitatea internaţională.

Citește și : Altercaţie verbală violentă între şeful diplomaţiei turce şi o deputată franceză, pe tema „genocidului armean” (VIDEO)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un consilier local al PSRM a luat la pumni șoferul unei dubițe, la Sângera

Un consilier local al PSRM a luat la pumni șoferul unei dubițe, la Sângera Șoferul unui automobil de marca Mercedes a blocat o dubiță și...

Opozantul rus Kara-Murza, spitalizat în închisoare

Opozantul rus Kara-Murza, spitalizat în închisoare Opozantul rus încarcerat Vladimir Kara-Murza, cunosut jurnalist, publicist şi om politic, care a supravieţuit la două tentative de otrăvire...

Eurostat: Luxemburg, Croaţia şi România, cea mai mare creştere anuală a vânzărilor cu amănuntul

Eurostat: Luxemburg, Croaţia şi România, cea mai mare creştere anuală a vânzărilor cu amănuntul Volumul comerţului cu amănuntul a crescut cu 0,3% în zona euro...

Informație privind evoluția activelor oficiale de rezervă în luna iunie 2024

Informație privind evoluția activelor oficiale de rezervă în luna iunie 2024 La 28 iunie 2024, activele oficiale de rezervă au constituit 5 288,61 mil. dolari...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.