Forţele de securitate au tras şi ucis un tânăr în timpul unei manifestaţii în vestul Iranului

Publicat:

Forţele de securitate iraniene au tras şi ucis un tânăr joi, în timpul unei manifestaţii la Mahabad, în vestul Iranului, într-un val de proteste ce continuă după moartea lui Mahsa Amini, a anunţat grupul pentru drepturile omului Hengaw, citat de France Presse, potrivit agerpres.  

“Un tânăr kurd a fost ucis de focul forţelor de securitate iraniene”, a declarat Hengaw, cu sediul în Norvegia, pe Twitter, precizând că “tânărul a fost împuşcat în frunte”.


Citește și: Kremlinul acuză Ucraina că a primit ORDIN de la americani să se retragă de la negocieri

Potrivit Hengaw, forţele de securitate au deschis focul asupra mulţimii în cartierul Gomrok din Mahabad, în provincia Azerbaidjan de Vest, după ce o secţie de poliţie din oraş a fost înconjurată.

“Nu ar trebui să ne plângem tinerii, ar trebui să-i răzbunăm”, au strigat protestatarii, potrivit ONG-ului.

Incidentele au izbucnit după înmormântarea unui manifestant de 35 de ani, Ismail Mauludi, ucis miercuri seară în timp ce mulţimea se îndrepta spre birourile guvernatorului, a adăugat Hengaw.

Miercuri, mii de persoane s-au adunat în jurul mormântului lui Mahsa Amini din oraşul ei natal în provincia Kurdistan, pentru un omagiu la 40 de zile după moartea ei.

Tânăra kurdă iraniană în vârstă de 22 de ani a murit pe 16 septembrie la trei zile după ce a fost arestată la Teheran de poliţia de moravuri, care a acuzat-o că a încălcat codul vestimentar strict al Republicii Islamice Iran, impunând femeilor purtarea voalului în spaţiul public.

Citește și: Guvernul german spune că ambele conducte ale Nord Stream 2 au fost afectate de explozii

Moartea ei a declanşat un val de proteste de o amploare fără precedent în ultimii trei ani, care continuă în Iran.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.