X

Forţele de securitate tadjice au ucis cel puţin 13 deţinuţi implicaţi într-o revoltă din închisoare

Forţele de securitate tadjice au ucis cel puţin 13 deţinuţi la o închisoare de înaltă securitate în oraşul Khujand din nordul ţării, unde a izbucnit o revoltă miercuri noapte, au anunţat joi trei surse de securitate, informează Reuters, potrivit agerpres.

Autorităţile locale au confirmat că a avut loc o revoltă în închisoare, dar nu au oferit alte informaţii. Khujand se află la aproximativ 300 km nord de capitala Tadjikistanului, Duşanbe.


Citeşte şi: Pensionarii greci se mută în Bulgaria: ‘Aici viaţa este mai ieftină’

Potrivit unui oficial din cadrul Ministerului de Interne care nu a fost autorizat să comenteze în mod public, revolta a început când un deţinut considerat de autorităţi ca membru al grupării militante Stat Islamic a atacat un gardian al închisorii.

Închisoarea a chemat forţele de securitate să pună capăt revoltei, care acum s-a încheiat, a declarat un ofiţer de securitate sub condiţia anonimatului.

Citeşte şi: Accident maritim în Norvegia. Un vas militar s-a ciocnit cu un petrolier – VIDEO

Tadjikistan, o ţară săracă din Asia Centrală, anunţă în mod obişnuit detenţii şi condamnări ale militanţilor islamişti. În iulie, Statul Islamic şi-a asumat responsabilitatea pentru un atac în care au fost ucişi patru turişti occidentali în Tadjikistan.

Tags: detinutiDuşanbeinchisoareKhujandrevoltaTadjikistan
Categorii: Știrile zilei