X

Forţele israeliene arestează doi suspecţi după un atac mortal comis cu o zi înainte în nordul Cisiordaniei ocupate

Forţele de securitate israeliene i-au arestat sâmbătă pe presupuşii autori unui atac mortal comis cu o zi înainte în nordul Cisiordaniei ocupate, după aproape o zi de urmărire şi arestări, au indicat autorităţile, notează AFP, potrivit agerpres

Vineri seara, doi atacatori au împuşcat mortal un gardian israelian, Vyacheslav Golev, în vârstă de 23 de ani, staţionat la intrarea în colonia israeliană Ariel, situată în nordul Cisiordaniei.

Citește și : Antonio Guterres nu vede tirurile cu rachetă de la Kiev din timpul vizitei sale ca pe un atac personal

“În urma unei intense activităţi de informaţii şi operaţionale a Shin Bet (serviciul de securitate internă), a forţelor speciale de poliţie şi a armatei, doi suspecţi au fost arestaţi” sâmbătă seară, a anunţat poliţia într-un comunicat.

Ei au fost arestaţi cu armele lor în satul palestinian Qarawat Bani Hassan, la nord-vest de Ariel, a precizat armata.

După ce au deschis focul asupra gardianului, atacatorii au fugit cu maşina, iar forţele israeliene au lansat imediat o vânătoare de oameni pentru a-i găsi.

“Nu există nici un terorist care să ne scape şi cu care să nu ne încheiem socotelile (…) Împreună vom câştiga”, a declarat premierul israelian, Naftali Bennett, într-un comunicat după anunţul prinderii celor doi suspecţi.

Atacul a fost revendicat sâmbătă de Brigăzile Martirilor Al-Aqsa, aripa armată a partidului Fatah al preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

“Revendicăm responsabilitatea pentru operaţiunea eroică din colonia Ariel în care a fost ucis un ofiţer sionist (israelian). A fost efectuată ca răspuns la încălcările comise de guvernul de ocupaţie la Ierusalim”, a indicat grupul într-un comunicat.

Citește și : China va continua cu strategia sa zero Covid; locuitorii închişi în Shanghai protestează lovind tigăi şi oale la ferestre

O aluzie la ciocnirile dintre poliţiştii israelieni şi palestinieni care au făcut în ultimele două săptămâni aproape 300 de răniţi palestinieni pe şi în jurul Esplanadei Moscheilor din Ierusalimul de Est, un sector al Oraşului Sfânt ocupat şi anexat de Israel.

Esplanada Moscheilor este al treilea loc sfânt al islamului şi cel mai sacru loc al iudaismului, cunoscut sub numele de Muntele Templului.

Tags: ArielatacMahmoud AbbasQarawat Bani Hassan
Categorii: Sinteze