X

Forțele israeliene au ucis doi adolescenți palestinieniîn confruntările izbucnite în timpul unui raid în Cisiordania

Forțele israeliene au ucis sâmbătă doi adolescenți palestinieni în confruntările izbucnite în timpul unui raid în Cisiordania, au declarat oficiali palestinieni, potrivit Reuters, informează mediafax.

Armata israeliană a declarat că forțele de securitate care încercau să aresteze un bărbat înarmat de la gruparea Jihadul Islamic au fost ținta unor focuri de armă.

Citește și :  Emmanuel Macron va participa la Forumul de Cooperare Asia-Pacific

„Zeci de palestinieni au aruncat cu explozibili și cocteiluri Molotov asupra forțelor și au tras asupra lor. Forțele au tras asupra suspecților înarmați”, a anunțat armata pe Twitter.

Ministerul palestinian al Sănătății a declarat că doi adolescenți, în vârstă de 16 și 18 ani, au fost uciși și 11 au fost răniți.

Aproximativ 80 de palestinieni au fost uciși în Cisiordania de când Israelul a lansat operațiunea Breakwater împotriva militanților, la 31 martie, ca răspuns la o serie de atacuri ale palestinienilor în Israel. Bilanțul include militanți și civili.

Intensificarea violențelor în Cisiordania, unde palestinienii au o autonomie limitată, a fost una dintre cele mai grave din ultimii ani.

Citește și : Preşedintele Biden a transmis un mesaj de unitate în Florida – VIDEO

Tags: armăBreakwatercisiordaniaisraelMolotov
Categorii: Sinteze