X

Forţele ruse au pus stăpânire pe jumătate din teritoriul Bahmutului

Autorităţile impuse de Rusia în regiunea ucraineană Doneţk au declarat marţi că forţele ruse controlează de acum aproape jumătate din teritoriul oraşului Bahmut, epicentru al luptelor din estul Ucrainei, relatează EFE, potrivit agerpres.

‘Artileria noastră, echipa şi trupele noastre sunt în interior. Controlăm practic jumătate din Artiomovsk (denumirea rusească a Bahmut)’, a declarat la televiziune rusă Ian Gaghin, consilier al liderului interimar prorus al regiunii Doneţk, Denis Puşilin.

Citeşte şi: Ministrul german al apărării vizitează trupele NATO din Lituania şi are discuţii cu guvernul de la Vilnius – Black News

Bahmut, potrivit acestuia, a devenit ‘un abator’ pentru forţele ucrainene.

Cu toate acestea, el nu a exclus încercări ale ucrainenilor de a desfăşura operaţiuni ofensive în oraş pentru a împiedica căderea acestuia.

Anterior, experţi ruşi susţineau că forţele Moscovei ar controla aproximativ 40% din teritoriul Bahmut, unde luptele au început în urmă de peste opt luni.

Citeşte şi: Coreea de Nord va interpreta ca o ‘clară declaraţie de război’ interceptarea rachetelor sale – Black News

La rândul său, patronul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a admis luni că soldaţii ucraineni vor apăra oraşul asediat ‘până la capăt’.

‘Ei vor lupta pentru Artiomovsk până la capăt, asta este evident’, a scris Prigojin pe contul său de Telegram, adăugând, în acelaşi timp, că şi combatanţii Wagner trebuie să-şi facă treaba până la capăt. 

Tags: BahmutDenis PuşilinDoneţkEvgheni PrigojinIan GaghinrusiaucrainaWagner
Categorii: Război in Ucraina