Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Publicat:

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a descrie tacticile rusești cu care se confruntă zilnic. Ei le numesc “atacuri cu carne”: valuri de soldați ruși care vin spre pozițiile lor defensive.

Locotenent-colonelul Anton Bayev din Brigada Khartia a Gărzii Naționale a Ucrainei: “Rușii folosesc aceste unități în majoritatea cazurilor doar pentru a vedea unde se află echipamentele noastre de tragere și pentru a ne epuiza constant unitățile”, a declarat el pentru BBC. “Băieții noștri stau pe poziții și luptă, iar atunci când patru sau cinci valuri de inamici vin spre tine într-o zi, pe care trebuie să le distrugi fără încetare, este foarte dificil – nu numai fizic, ci și psihologic.”


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Această tactică a dus la pierderi rusești uluitoare de când Moscova și-a lansat ultima ofensivă, în urmă cu două luni. Aproximativ 1 200 de soldați ruși ar fi fost uciși sau răniți în fiecare zi în mai și iunie, cea mai mare rată de la începutul războiului, potrivit oficialilor occidentali citați de BBC, potrivit stiripesurse.

Cei care atacă sunt în mod normal reperați rapid de dronele de deasupra, iar rușii își lasă morții și răniții pe câmpul de luptă, spune lt. col. Bayev. “Sarcina lor principală este pur și simplu asaltul cărnii și epuizarea noastră totală”. Tactica este un semn că Rusia încearcă să profite la maximum de avantajul său cheie – numărul, transmite sursa citată.

Luptele din Donețk

La Pokrovsk, în regiunea Donețk, căpitanul Ivan Sekach din cadrul Brigăzii 110 din Ucraina compară ceea ce vede cu o bandă rulantă care aduce ruși pentru a fi uciși, deși le permite să înainteze încet.

Rusia beneficiază de o populație semnificativ mai mare decât Ucraina. Unii dintre cei care participă la asalturi sunt foști prizonieri, dar Rusia este, de asemenea, capabilă să recruteze prin efectuarea unor plăți unice, uneori de mii de dolari, scrie BBC.

Au existat plângeri din partea rusă cu privire la “regimentele schilodite”, în care soldații răniți sunt forțați să revină în luptă.

O înregistrare video consultată de BBC arată zeci de bărbați, unii în cârje, care apelează la comandanții lor pentru că spun că sunt răniți și au nevoie de tratament în spital, dar în schimb sunt trimiși înapoi în luptă.

Toate acestea, spun oficialii occidentali, înseamnă că Moscova poate continua să trimită soldați, chiar dacă sunt slab pregătiți, direct pe linia frontului în același ritm în care aceștia sunt uciși sau răniți.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Tactica e descrisă drept „sovietică”

Ucraina nu a putut egala tacticile rusești, chiar dacă ar fi avut numărul necesar, parțial din cauza unei atitudini diferite față de pierderi. Un general de rang înalt a fost îndepărtat în ultimele săptămâni, în urma unor plângeri că folosea ceea ce se numește adesea tactica sovietică – aruncând oameni pe linia frontului.

“Există o mulțime de critici pentru că am pierdut mulți dintre oamenii noștri din cauza mentalității și strategiei de tip sovietic”, spune Ivan Stupak, un fost ofițer al Serviciului de Securitate. “Suntem limitați cu forța de muncă. Nu avem alte opțiuni decât să ne gândim la oamenii noștri”.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

Ploile torențiale fac ravagii în Nepal: cel puțin 11 oameni au murit

Cel puțin 11 persoane au decedat în Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale care au durat zile întregi,...

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.