X

Forțele rusești au ocupat în totalitate orașul Severodonețk (primar)

Primarul din Severodonețk a declarat că forțele rusești au ocupat în totalitate orașul strategic de pe linia frontului din estul Ucrainei, informează mediafax.

Orașul strategic de pe linia frontului din estul Ucrainei a fost ocupat după săptămâni de lupte și bombardamente.

Citește și : Noul concept strategic al NATO reflectă preocupările legate de China

“Orașul se află acum sub ocupația deplină a Rusiei. Ei încearcă să își stabilească propria ordine, din câte știu au numit un fel de comandant”, a declarat primarul Oleksandr Stryuk la televiziunea națională, conform Reuters.

AP anunță că Rusia a lansat, de asemenea, atacuri cu rachete asupra unor zone aflate departe de centrul bătăliilor din est.

Guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Haidai, a declarat pe Facebook că luptătorii ruși și separatiști au încercat să blocheze Lisiciansk dinspre sud. Orașul se află lângă Severodonețk, care a suportat un asalt neîncetat și lupte din casă în casă timp de săptămâni întregi.

Agenția rusă de știri Interfax l-a citat pe un purtător de cuvânt al forțelor separatiste, Andrei Marochko, care a declarat că trupele ruse și luptătorii separatiști au intrat în Lisiciansk și că au loc lupte în inima orașului.

Citește și : Statele Unite oferă Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 450 de milioane de dolari

 

Nu a existat niciun comentariu imediat cu privire la această afirmație din partea ucraineană

Lisiciansk și Severodonețk au fost punctul central al unei ofensive rusești menite să captureze întreaga regiune Donbas din estul Ucrainei și să distrugă armata ucraineană.

Cele două orașe și zonele înconjurătoare sunt ultimele focare majore de rezistență ucraineană în Luhansk, care se află în proporție de 95% sub control rusesc și separatist local. Rușii și separatiștii controlează, de asemenea, aproximativ jumătate din Donețk, a doua provincie din Donbas.

 

Tags: lupteOleksandr Stryuk lSeverodoneţk
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina