X

Forţele speciale israeliene au ucis doi palestinieni în Cisiordania

Doi tineri palestinieni au fost ucişi, joi, în timpul unei operaţiuni a forţelor militare israeliene în Cisiordania, a anunţat Ministerul Sănătăţii palestinian, potrivit dpa şi agerpres.

Cei doi, cu vârste de 17 şi 23 de ani, au fost împuşcaţi mortal în timpul unui raid într-o tabără de refugiaţi la Jenin (nordul Cisiordaniei), în timp ce alţi trei sunt în stare critică.

Citeşte şi: Forţele ruse se retrag de la Cernobîl – Black News

Armata israeliană a informat că soldaţii au fost la Jenin pentru a aresta mai mulţi suspecţi şi că, în timpul operaţiunii, a izbucnit un schimb de focuri de armă. Un soldat a fost rănit.

Operaţiunea armatei israeliene a urmat unei serii de trei atacuri sângeroase produse în interval de şapte zile în Israel (la Hadera, Beer Sheva şi Bnei Brak) şi soldate cu 11 morţi.

În două dintre cele trei atacuri împotriva israelienilor comise până marţi seară, autorii au fost arabi israelieni susţinători ai grupării jihadiste Stat Islamic, iar atacul de marţi seară de la Bnei Brak, o suburbie ultrareligioasă a metropolei Tel Aviv, a fost comis de un palestinian originar din apropiere de Jenin.

Într-un incident separat, joi dimineaţă, un palestinian a înjunghiat cu o şurubelniţă un israelian într-un autobuz în sudul Cisiordaniei. Victima, grav rănită, a fost spitalizată. Un alt pasager din autobuz l-a omorât pe atacator, adaugă dpa.

Citeşte şi: Ruşii instaurează un ARMISTIŢIU la Mariupol – Black News

Există temeri că violenţele ar putea escalada în următoarele zile, odată cu apropierea lunii sfinte musulmane a Ramadanului, care în acest an cade în aprilie. Poliţia israeliană rămâne în alertă, forţele de ordine fiind suplimentate mai ales în jurul principalelor obiective turistice.

Raportul anual al armatei israeliene a consemnat anul trecut 100 de atacuri asupra israelienilor în Cisiordania ocupată, faţă de 60 în anul precedent. La acestea se adaugă 5.532 de atacuri cu pietre, faţă de 4.000 comise în anul 2020. În Cisiordania trăiesc, pe lângă cei circa 2,9 milioane de palestinieni, aproximativ 475.000 de colonişti evrei.

Tags: cisiordaniaisraeljeninPalestina
Categorii: Sinteze