X

Forţele ucrainene au atacat puncte de trecere a frontierei în regiunea Belgorod

Forţele ucrainene au atacat puncte de trecere a frontierei în regiunea Belgorod

Canale ruse de Telegram cu legături cu serviciile de securitate au anunţat marţi că forţele ucrainene au atacat posturi de frontieră în regiunea Belgorod din sudul Rusiei, deşi nu există o confirmare oficială a luptelor, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Regiunea Belgorod este frontalieră cu Kursk, unde trupele ucrainene au ocupat teritoriu rus după o incursiune fulger pe 6 august.

Citeşte şi: Bombardiere ruseşti se îndreaptă spre Ucraina, alertă aeriană în mare parte a ţării – Stiripesurse.md

Canalul de Telegram Mash susţine că circa 500 de soldaţi ucraineni au atacat două puncte de trecere a frontierei, Nehoteevka şi Şebekino, din regiunea Belgorod.

Forţele ucrainene au atacat puncte de trecere a frontierei în regiunea Belgorod

Mash susţine că până la 200 de soldaţi ucraineni cu vehicule de infanterie au încercat să treacă frontiera la Nehoteevka şi au fost respinşi de artileria rusă care a tras asupra lor. Potrivit sursei citate, ceilalţi 300 de ucraineni au atacat punctul de frontieră de la Şebekino.

Nu au existat confirmări oficiale ale acestor relatări, iar SHOT, un alt canal de ştiri de pe Telegram, susţine că forţele ucrainene au fost respinse la Nehoteevka după ce au suferit pierderi. Pe de altă parte, SHOT susţine că nu au existat ciocniri la Şebekino.

Într-un mesaj pe Telegram, guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, nu a făcut referire la eventuale lupte la frontieră, dar a menţionat că “situaţia noastră continuă să rămână dificilă”.

Tags: KurskNehoteevkaregiunea BelgorodrusiaŞebekinoucraina
Război in Ucraina