Forțele ucrainene din regiunea Harkov ar putea să avanseze spre granița cu Rusia în următoarele zile sau săptămâni (institut)

Publicat:

Institute for the Study of War apreciază că este posibil ca forțele ucrainene din regiunea Harkov să avanseze spre granița cu Rusia în următoarele zile sau săptămâni, scrie The Guardian , informează mediafax.

Potrivit unui raport recent al think tank-ului american, contraofensiva ucraineană la nord-est de Harkov înregistrează progrese semnificative.


Citește și : Aproximativ 1,16 milioane de persoane au fost duse în Rusia din Ucraina (Moscova)

Raportul, redactat de Mason Clark, Karolina Hird și Kateryna Stepanenko, își precizează “principalele concluzii”:

Forțele ruse au distrus mai multe poduri pentru a încetini forțele ucrainene și este posibil să efectueze o retragere limitată la nord-est de orașul Harkov în fața contraofensivei ucrainene de succes.

Forțele ucrainene fac progrese semnificative în jurul orașului Harkov și probabil că vor avansa spre granița cu Rusia în zilele următoare.

Forțele ucrainene au continuat să respingă avansurile rusești spre Barvinvoke, iar forțele rusești au abandonat probabil eforturile de a se deplasa direct spre sud-est, spre Slovyansk. ISW nu poate confirma în acest moment afirmațiile privind o contraofensivă ucraineană spre Izyum.

Forțele ruse au afirmat că au capturat Popasna la 7 mai, dar rămân în mare parte blocate în estul Ucrainei.

Guvernul ucrainean a confirmat că ultimii civili rămași blocați în uzina Azovstal au fost evacuați la 7 mai, dar pare puțin probabil ca apărătorii ucraineni rămași să se predea. Probabil că ISW nu va putea raporta nicio schimbare în controlul zonei până când forțele rusești nu vor captura uzina în ansamblu, din cauza mediului informațional precar din Mariupol.

Citește și : O bombă a lovit un buncăr cu 90 de persoane dintr-un sat din estul Ucrainei; 6 morţi în Prîvillea

 

După toate indiciile, forțele ruse vor anunța crearea unei Republici Populare Herson sau, eventual, vor anexa cu forța regiunea Herson în următoarele săptămâni pentru a-și cimenta administrația de ocupație și pentru a încerca să smulgă definitiv aceste teritorii din Ucraina.

Forțele ruse au continuat să vizeze Odesa cu lovituri de rachete de croazieră și să desfășoare atacuri sub pavilion fals în Transnistria în ultimele zile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kievul afirmă că a destructurat o celulă a FSB care plănuia sabotaje în Ucraina, Polonia și țările baltice

Kievul afirmă că a destructurat o celulă a FSB care plănuia sabotaje în Ucraina, Polonia și țările baltice Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat...

Un grup neonazist rus revendică asasinarea fostei deputate ucrainene Irina Farion

Un grup neonazist rus revendică asasinarea fostei deputate ucrainene Irina Farion Un manifest publicat pe un canal Telegram asociat unui grup neonazist rus şi semnat...

Armata română a găsit resturi de dronă într-o localitate din Delta Dunării

Armata română a găsit resturi de dronă într-o localitate din Delta Dunării Ministerul Apărării Naționale a confirmat joi că a găsit resturi provenind de la...

Trei drone ruseşti ar fi trecut graniţa cu România

Trei drone ruseşti ar fi trecut graniţa cu România Forţele ucrainene au anunţat joi că au distrus 25 din cele 38 de drone ruseşti de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.