Forumul ‘Investor Connect 2024’, în perioada 3-4 octombrie 2024, la Chișinău

Publicat:

Forumul ‘Investor Connect 2024‘, în perioada 3-4 octombrie 2024, la Chișinău

În perioada 3-4 octombrie 2024, Chișinăul se va afla centrul discuțiilor internaționale privind eficiența energetică, găzduind Forumul „Investor Connect 2024”.

Organizat pentru prima dată în Republica Moldova cu genericul „Soluții inovative pentru sporirea eficienței energetice în clădiri”, evenimentul va reuni peste 200 de participanți, printre care factori de decizie, lideri din industrie, cercetători și practicieni din Moldova și țările Uniunii Europene. Scopul forumului este să abordeze și să promoveze politicile, tehnologiile, oportunitățile de finanțare și practicile care accelerează eficiența energetică în clădiri, potrivit omniapres.md.


Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Forumul este organizat de către Centrul Național pentru Energie Durabilă, în cadrul proiectului GCIP Moldova, cu sprijinul instituțional al Ministerului Energiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu Uniunea Europeană, PNUD, GIZ și USAID.

În fața provocărilor globale legate de schimbările climatice și gestionarea resurselor energetice, eficiența energetică capătă o importanță strategică. „Investor Connect 2024” își propune să sprijine progresul în acest domeniu, întărind angajamentul Republicii Moldova în atingerea obiectivelor de sustenabilitate.

Evenimentul va oferi o platformă pentru schimbul de idei și bune practici între factori de decizie, experți, investitori și antreprenori. „Investor Connect 2024” va prezenta cele mai noi tehnologii și soluții inovatoare, adaptate nevoilor pieței locale, pentru a sprijini tranziția către un sistem energetic mai eficient și sustenabil atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat.

Un obiectiv important al forumului este să creeze legături între investitori, companii din domeniul construcțiilor, precum și start-up-urile care vin cu soluții inovative în domeniul eficienței energetice. „Investor Connect 2024” va aborda diversele aspecte ale eficienței energetice în clădiri prin prezentări, discuții în panel, exemple de bune practici și oportunități variate de networking.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Evenimentul va atrage experți și speakeri ai Comisiei Europene, misiunilor diplomatice și instituțiilor financiare internaționale, inclusiv Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Mondială (BM), Banca Europeană de Investiții (BEI). De asemenea, vor fi prezenți și experți din Belgia, Estonia, România, Ucraina și Italia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BEM, Banca Socială și Unibank au încasat peste 2,9 mlrd de lei de la retragerea licențelor

BEM, Banca Socială și Unibank au încasat peste 2,9 mlrd de lei de la retragerea licențelor De la retragerea licențelor, în octombrie 2015, și până...

Andrei Năstase: 13 septembrie 2015, un moment de cotitură care a arătat puterea unității și voinței populare

Andrei Năstase: 13 septembrie 2015, un moment de cotitură care a arătat puterea unității și voinței populare Andrei Năstase, candidat desemnat la funcția de Președinte...

Cluj-Napoca donează municipiului Ungheni trei microbuze

Cluj-Napoca donează municipiului Ungheni trei microbuze Colectivele instituțiilor publice de cultură, artă, tineret și sport din municipiul Ungheni vor beneficia de trei microbuze donate de...

Rezoluție istorică între comunitățile academice de la București și Chișinău

Rezoluție istorică între comunitățile academice de la București și Chișinău Consiliile Naționale ale Rectorilor din România și Republica Moldova au semnat, la Chișinău, o rezoluție...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.