Forza Nuova riscă să fie INTERZISĂ în Italia – VIDEO

Publicat:

Apelurile s-au înmulţit luni în Italia pentru interzicerea unui grupuscul de extremă dreapta, Forza Nuova, incriminat după violentele manifestaţii care au avut loc sâmbătă la Roma împotriva permisului sanitar, informează AFP, potrivit agerpres.

Mai multe sute de persoane s-au înfruntat sâmbătă seara cu forţele de ordine în centrul Romei, devastând, între altele, sediul principalei confederaţii sindicale a Italiei, CGIL (de stânga).


Citește și : Financial Times spune că europenii ar trebui să ‘se pregătească pentru remodelarea demografică de către arabi și asiatici’

Asaltul a intervenit după o manifestaţie împotriva obligativităţii permisului sanitar la toate locurile de muncă, începând din 15 octombrie. Printre persoanele arestate se numără responsabili ai acestei mişcări.

Luni, personalităţi politice de pe întreg eşichierul politic au condamnat violenţele, iar Partidul Democrat (PD, centru-stânga) şi Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem), membre ale coaliţiei aflate la putere, au semnat o moţiune în parlament pentru a cere disoluţia Forza Nuova.

În acelaşi timp, site-ul mişcării a fost închis de justiţie, în cadrul unei anchete pentru “incitare la violenţă”.

Potrivit liderului PD, Enrico Letta, fost şef al guvernului, evenimentele survenite sâmbătă sunt comparabile cu asaltul întreprins asupra Capitoliului de la Washington de către susţinătorii lui Donald Trump. “Grupuri neo-fasciste au încercat să profite de delicata situaţie (legată de coronavirus) pentru a se deda unor acte de insurecţie. Exact ceea ce s-a întâmplat în SUA pe 6 ianuarie”, a declarat el.

Forza Nuova este un partid radical de dreapta neo-fascist, înfiinţat în 1997 şi al cărui program prevede, printre altele, interzicerea avortului, oprirea imigraţiei şi abrogarea legilor care pedepsesc incitarea la ură din motive politice, rasiale sau religioase.

Liderul său actual, Roberto Fiore, 62 de ani, tată a 11 copii, a fost declarat în anii 1980 vinovat de crimă subversivă şi de fondarea unei mişcări politice armate de extremă dreapta.

La diversele scrutinuri la care a participat, singur sau în coaliţie cu alte grupuscule de extremă dreapta, el nu a reuşit să adune mai mult de 0,5% din voturi.

Citeşte şi: Documente secrete din PCC: China se pregăteşte de un FOCAR de covid la scară largă – Black News

Pe plan naţional, partidele de extremă dreapta se clasează în fruntea sondajelor, în special Liga al lui Matteo Salvini şi Fratelli d’Italia (Fraţii Italiei) condus de Giorgia Meloni.

Matteo Salvini a declarat luni că Liga nu va semna moţiunea parlamentară, în timp ce în opinia Giorgiei Meloni guvernul dispune deja de prerogativele necesare pentru a dizolva grupusculele vizate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 - 11 iulie), Înaltul...

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a declarat că misiunea sa...

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară Un angajat al unei ferme de lapte din Colorado a devenit a cincea persoană din Statele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.