Fost colaborator al lui Giuliani, dispus să depună mărturie în Congres

Publicat:

Un fost colaborator al avocatului lui Donald Trump, Rudy Giuliani, este dispus să depună mărturie despre întâlnirile pe care republicanul Devin Nunes le-a avut anul trecut la Viena cu un fost procuror ucrainean cu scopul de a demara o anchetă care să îl vizeze pe Joe Biden, potrivit CNN, scrie mediafax.

Fostul colaborator al lui Giuliani este Lev Parnas, anchetat la rândul său pentru că împreună cu avocatul președintelui american ar fi făcut presiuni asupra autorităților ucrainene pentru ca acestea să îl acuze de corupție pe Biden și pe fiul său.


Citește și : Atac cu mașină-capcană în nordul Siriei. Cel puţin zece morți și 25 de răniți

Intenția lui Parnas a fost comunicată de avocatul său, Joseph A. Bondy, care a adăugat că clientul său a fost informat direct de către fostul magistrat ucrainean despre întâlnirea sa cu Devin Nunes.

„Domnul Parnas a aflat de la fostul procuror general al Ucrainei, Victor Șokin, că Nunes s-a întâlnit cu el la Viena în luna decembrie a anului trecut”, a declarat avocatul.

Victor Șokin a fost demis din funcție în 2016, la insistențele mai multor lideri occidentali, printre care și Joe Biden, care la vremea aceea era vicepreședintele Statelor Unite. Șokin a fost acuzat că evită să trimită în judecată persoanele acuzate de corupție.

Devin Nunes este unul dintre cei mai importanți aliați din Congres ai preșdintelui Donald Trump, apărându-l pe acesta în cadrul anchetei care ar putea duce la demiterea liderului de la Casa Albă.

Rudy Giuliani confirmase deja că a discutat cu Șokin și Parnas, însă acesta nu a dat detalii despre subiectul discuțiilor. Declarațiile lui Parnas despre implicarea lui Nunes în acest caz reprezintă prima acuzație adusă unui membru al Congresului în acest scandal.

Parnas a colaborat cu Șokin și Giuliani pentru a lansa în spațiul public acuzații potrivit cărora ucrainenii ar fi intervenit în alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2016 pentru a-i favoriza pe democrați. De asemenea, cei trei l-au acuzat în repetate rânduri de corupție pe Joe Biden, al cărui fiu, Hunter, era membru al Consiliului de Administrație al companiei ucrainene Burisma Holdings.

„Nunes i-a spus lui Șokin că este urgentă lansarea unei investigații legate de Burisma, Joe și Hunter Biden și despre orice tip de ingerință a ucrainenilor în alegerile din 2016”, a declarat Bondy pentru CNN.

Citește și : Mike Pence, vizită-surpriză în Irak

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 7 iulie 2024

Horoscop 7 iulie 2024 Este o zi cu multe schimbări şi în care trebuie să ne întoarcem spre noi pentru a găsi răspunsurile şi...

Forme de energie necunoscute până acum, descoperite în atmosfera Pământului. NASA încearcă să găsească o explicație

Forme de energie necunoscute până acum, descoperite în atmosfera Pământului. NASA încearcă să găsească o explicație Oamenii de știință de la Universitatea din Colorado au...

Regele danez îşi declară dragostea pentru Groenlanda în timpul unei vacanţe alături de familia sa

Regele danez îşi declară dragostea pentru Groenlanda în timpul unei vacanţe alături de familia sa Regele Frederik al X-lea al Danemarcei a declarat că Groenlanda...

FOTO – David și Victoria Beckham au recreat scenele nunții de acum 25 de ani. Hainele violet le vin încă turnate

David și Victoria Beckham au recreat scenele nunții de acum 25 de ani. Hainele violet le vin încă turnate David și Victoria Beckham au purtat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.