X

Fost premier portughez, INCULPAT pentru corupţie

Fostul premier socialist portughez Jose Socrates a fost pus sub acuzare miercuri pentru luare de mită, spălare de bani şi alte infracţiuni, a anunţat Biroul procurorului general al Portugaliei, citat de Reuters.

Nici Socrates, nici avocaţii săi nu au putut fi contactaţi pentru a face comentarii privind această decizie a Parchetului portughez, dar în numeroase ocazii fostul premier a respins acuzaţiile şi a susţinut că ele au o motivaţie politică.

Citeşte şi: Rajoy îi cere lui Puigdemont să clarifice dacă a declarat sau nu independenţa Cataloniei şi ameninţă că SUSPENDĂ autonomia regiunii

Potrivit EFE, Jose Socrates este unul dintre cei 28 de acuzaţi din dosarul ‘Operación Marqués’. Printre cei acuzaţi se află Carlos Santos Silva, un prieten al fostului premier, şi un fost preşedinte al Banco Espírito Santo (BES), Ricardo Salgado.

Socrates, care a condus guvernul portughez în perioada 12 martie 2005 – 21 iunie 2011, este acuzat de comiterea a 31 de infracţiuni: trei de corupţie pasivă, 16 de spălare de bani, nouă de falsificare de documente şi trei de fraudă fiscală.

Tags: 'Operación Marqués'Banco Espírito Santo (BES)coruptieJose SocratesportugaliaRicardo Salgado
Categorii: DiasporaȘtirile zilei