Fosta eminenţă cenuşie de la Casa Albă ‘DEMOLEAZĂ’ Biserica Catolică

Publicat:

Fostul strateg şef al Casei Albe, Steve Bannon, este de părere că Biserica Catolică sprijină imigraţia ilegală ‘nelimitată’ în Statele Unite pentru că are nevoie de acest colectiv pentru a-şi umple locaşurile de cult, informează EFE, relatează şi agerpres.

‘Au nevoie de imigranţi ilegali pentru a umple bisericile. Este evident. Au un interes economic în imigraţia ilegală nelimitată’, a spus Bannon, într-un interviu pentru programul ’60 minutes’ care se va difuza duminică şi din care CBS a publicat joi seară câteva fragmente.


Bannon, care a părăsit Casa Albă la 18 august, a declarat totodată că nu este de acord cu decizia preşedintelui american Donald Trump de a pune capăt programului DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), instituit sub fostul preşedinte Barack Obama, care le permitea imigranţilor ajunşi în ţară ca minori să nu fie expulzaţi din SUA, şi care a ferit de deportare 800.000 de tineri.

Citeşte şi: CATASTROFALA Irma a ucis 14 oameni în Caraibe şi se îndreaptă cu putere spre Florida – FOTO/VIDEO

‘Nu sunt de acord cu decizia privind DACA (…) Credeţi-mă, oamenii de extremă dreapta, conservatorii nu sunt fericiţi cu asta’, a comentat el, fără alte precizări.

Întrebat, catolic fiind, cu privire la opoziţia arhiepiscopului New York-ului, cardinalul Timothy Dolan, faţă de decizia lui Trump, Bannon s-a lansat într-un atac dur la adresa Bisericii Catolice.

‘Biserica Catolică a fost groaznică. Episcopii au fost groaznici. Ştiţi de ce? Pentru că sunt incapabili să înţeleagă şi să rezolve problemele bisericii, au nevoie de imigranţi ilegali pentru a-şi umple bisericile. Este evident. De aceea toţi aceşti episcopi catolici îl condamnă (pe Trump)’, a comentat Bannon.

Când jurnalistul Charlie Rose i-a spus că este grav să spună ceva atât de dur despre propria biserică, Bannon, care este catolic şi descendent al unei familii irlandeze, a răspuns că una nu are de-a face cu alta. ‘Oricât de mult îl respect pe cardinalul Dolan şi pe episcopi în doctrina lor, aici nu este vorba despre doctrină. Îl respect profund pe papă şi îi respect profund pe episcopii catolici şi pe cardinali în doctrina lor. Aici nu este vorba despre doctrină, aici este vorba despre suveranitatea unei naţiuni. Şi, din acest punct de vedere, sunt doar o persoană cu un punct de vedere’, a adăugat el.

Cardinalul Dolan a reacţionat la declaraţiile lui Bannon, pe care le-a calificat drept ‘insultătoare şi ridicole’. ‘Nu mă interesează absolut deloc să comentez o declaraţie pe care eu o consider absurdă şi insultătoare, şi anume că singurele motive pentru care preoţii au grijă de imigranţi sunt de natură economică, pentru că dorim să umplem bisericile şi să câştigăm mai mulţi bani. Este insultător şi atât de ridicol încât nu merită niciun comentariu’, a spus Dolan.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.