Fosta preşedintă irlandeză critică dur Vaticanul: ‘Este un imperiu de misoginism’

Publicat:

Fosta preşedintă irlandeză Mary McAleese a denunţat “misoginismul” Vaticanului înaintea unui eveniment cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii despre rolul femeilor în Biserica Catolică, relatează joi dpa, potrivit agerpres.

“Biserica Catolică este unul dintre ultimele mari bastioane ale misoginismului. Este un imperiu de misoginie”, a declarat McAleese, în vârstă de 66 de ani, într-o conferinţă de presă în ajunul reuniunii Voices of Faith, programată joi la Roma.


Citeşte şi: Chiar dacă sunt cei mai mari rivali, Navalnîi şi Putin au o opinie comună: Rusia trebuie să-şi extindă arsenalul nuclear!

Această conferinţă este în mod normal găzduită de Vatican, dar în acest an nu va fi deoarece Vaticanul s-a opus prezenţei lui McAleese, care militează deschis pentru drepturile homosexualilor şi hirotonia femeilor.

“Ceea ce mă sperie este că ierarhia noastră l-a redus pe Christos la acest politician destul de neatractiv, care este doar misogin şi homofob şi anti-avort”, a subliniat McAleese.

Exprimându-se la Asociaţia Presei Străine din Roma, ea a criticat “platitudinile patronizatoare pe care le-am auzit de la o succesiune de papi şi cardinali” despre femei.

La scurt timp după ce a fost ales în 2013, papa Francisc a declarat că “o Biserică fără femei este precum colegiul apostolilor fără Maria” şi de asemenea, “Nu ne putem imagina o Biserică fără femei”, aminteşte agenţia germană de presă.

Citeşte şi: Primăvara a sosit la New York cu o mare furtună de zăpadă. Autorităţile au declarat stare de urgenţă

Francisc a însărcinat un comitet să studieze rolul femeii asistând preoţi sau diaconi în creştinismul timpuriu, dar el de asemenea a închis uşa pentru preoţia feminină.

Între timp, săptămâna trecută cotidianul Vaticanului L’Osservatore Romano a descris condiţii asemănătoare sclaviei în care multe dintre călugăriţe sunt forţate să lucreze pentru cardinali şi alţi înalţi prelaţi bărbaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania Furtunile violente şi ploile torenţiale care s-au abătut sâmbătă asupra...

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena Un incendiu masiv a izbucnit sâmbătă într-o zonă dens împădurită la aproximativ 20 de kilometri nord...

România, pe locul 5 din 24 la numărul de fani prezenți la Euro 2024. Câți suporteri au susținut pe tricolori la meciurile din grupe

România, pe locul 5 din 24 la numărul de fani prezenți la Euro 2024. Câți suporteri au susținut pe tricolori la meciurile din grupe Peste...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.