Fosta şefă a diplomaţiei austriece îşi dă demisia de la Rosneft

Publicat:

Fosta şefă a diplomaţiei austriece Karin Kneissl, care a dansat un vals cu preşedintele rus Vladimir Putin în 2018, a părăsit consiliul de administraţie al Rosneft, anunţat luni gigantul petrolier rus, potrivit AFP şi agerpres.

Vineri, compania a anunţat plecarea fostului cancelar german Gerhard Schröder, aflat sub focul criticilor odată cu ofensiva rusă din Ucraina din cauza apropierii sale de preşedintele rus, precum şi a lui Matthias Warnig, care şi-a început cariera în sferele de putere ale fostei Republici Democrate Germane comuniste.


Citeşte şi: Hillary Clinton A APROBAT diseminarea în presă a acuzațiilor privind aşa-zisele legături ale lui Trump cu Rusia – Black News

Conform Rosneft, Karin Kneissl, care a fost numită în martie 2021 în consiliul de administraţie al companiei, apoi confirmată în funcţie în iunie acelaşi an, a prezentat o scrisoare de demisie care a intrat în vigoare de vineri.

Desemnată de partidul de extremă-dreapta FPÖ la conducerea diplomaţiei austriece, post pe care l-a ocupat între decembrie 2017 şi mai 2019, ea l-a invitat pe Putin la nunta sa în timp ce ţara ei asigura preşedinţia semestrială a Uniunii Europene.

Media apropiate de Kremlin au publicat imagini, care au făcut înconjurul lumii, cu mireasa dansând cu preşedintele rus, pe care ea l-a recompensat cu o reverenţă profundă.

În martie anul acesta, presa austriacă a dezvăluit că Putin, ca semn de mulţumire pentru invitaţia la nuntă, i-a oferit lui Karin Kneissl cercei de aur alb ornaţi cu safire, estimaţi la 50.000 de euro.

Respectivele bijuterii se află în prezent în rezervele guvernului, care le-a recuperat în februarie 2020, a transmis atunci pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe.

Citeşte şi: Cel puţin şapte morţi după declanşarea unui incendiu pe un feribot în Filipine – Black News

Vineri, fostul ministru de externe a spus pentru AFP că nu a părăsit Rosneft din martie pentru a-şi “respecta” obligaţia unui mandat de un an.

“În martie, nu am demisionat deoarece nu este stilul meu să părăsesc barca în mijlocul furtunii”, a afirmat ea.

Însă “compania” a fost informată “din martie că nu mai sunt disponibilă pentru viitoare alegeri”, a dat asigurări Karin Kneissl.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.