Foști parlamentari ruși cer NATO să sprijine planul lor de asasinare a unor lideri din cercul lui Putin

Publicat:

Foști parlamentari ruși cer NATO să sprijine planul lor de asasinare a unor lideri din cercul lui Putin

Un “parlament din umbră” format din foști parlamentari ruși s-a reunit la Varșovia pentru a discuta despre “campania de asasinare” a membrilor guvernului lui Vladimir Putin.

Peste 60 de politicieni exilați care au reprezentat cetățenii ruși în Dumă (camera inferioară a parlaemntului rus), s-au întâlnit la Varșovia în această săptămână pentru a discuta un plan în șapte puncte de răsturnare a regimului lui Putin, scrie Daily Mail, potrivit stiripesurse.


Citește și: Mai marii Europei s-au înţeles: Ursula von der Leyen rămâne şefa Comisiei Europene

Așa-numitul „Plan de victorie“ al Congresului Deputaților Poporului (CPD), condus de fostul politician anti-război Ila Ponomarev, include și o solicitare către NATO de a sprijini campania lor de asasinate politice, precum și o extindere a sancțiunilor împotriva Rusiei și mai multe arme pentru Ucraina.

Grupul a susținut că schimbarea poate fi produsă doar prin forță și că “nu mai este o opțiune, ci pur și simplu o datorie” a Occidentului de a sprijini “acțiunea revoluționară” din Rusia.

O propunere oficială va fi prezentată la cel de-al 75-lea summit NATO, care va avea loc luna viitoare la Washington DC.

„Folosirea forței împotriva asasinilor lui Putin, a finanțatorilor și propagandiștilor acestora este justificată din punct de vedere moral – [atunci când] este în concordanță cu normele de război recunoscute pe plan intern – și este imperativă pentru victorie.

Kremlinul a declanșat deja o masivă vărsare de sânge care ucide zilnic sute de ruși aflați pe linia frontului, precum și numeroși ucraineni, militari și civili“, se spune în apelul trimis NATO.

CPD a fost înființat în noiembrie 2022 și pretinde că are 102 membri, dintre care mulți sunt reprezentanți în funcție ai Dumei, care participă anonim.

Deși dorește să se prezinte ca fața legitimă a opoziției din Rusia, în realitate este aripa politică a Legiunii Libertatea pentru Rusia, un grup militar format din patru batalioane de soldați care luptă pentru Ucraina, precum și a Armatei Naționale Republicane (ANR), un grup de partizani care operează în interiorul Rusiei.

ANR a revendicat uciderea lui Vladlen Tatarski, un blogger militar rus , care anul trecut a fost ucis de o bombă ascunsă într-un bust din aur al său, la una dintre conferințele sale din Sankt Petersburg. Explozia s-a soldat cu rănirea altor 30 de persoane.

Desființarea FSB

Congresul are o constituție scrisă și elaborează noi legi pentru o Rusie post-Putin bazată în mare parte pe principiile social-democrației. Printre primele măsuri pe care le propune se numără desființarea FSB, serviciul de securitate internă și succesorul KGB.

Apelul său la violență și fostele asocieri ale membrilor săi cu sistemul politic rusesc trezesc scepticism și dezaprobare în rândul altor facțiuni de opoziție. În timpul unei conferințe de patru zile la Varșovia, Ilia Ponomarev, un fost membru al Dumei care face acum parte din comitetul executiv al Congresului, a declarat că răsturnarea lui Putin este singura modalitate de a pune capăt războiului din Ucraina. El a susținut că ANR ar putea chema la arme mii de partizani din Rusia.

Membru de stânga al parlamentului rus, Ponomarev a fost singurul deputat care a votat împotriva anexării Crimeei în 2014. Kremlinul i-a interzis să se întoarcă în Rusia din America, așa că s-a mutat în Ucraina în 2016 și a devenit cetățean în 2019.

Sprijinul său pentru utilizarea violenței împotriva regimului îl pune în contradicție cu alți lideri ai opoziției, inclusiv Mihail Hodorkovski și regretatul Alexei Navalnîi. Ponomarev l-a recunoscut pe Navalnîi drept un „erou”, dar nu au fost aliați.

Deși dezaprobă „metodele teroriste” și orice violență împotriva civililor, Ponomarev a susținut că atacurile asupra celor apropiați de sediul puterii ar slăbi loialitatea elitelor față de Putin.

„Consider că toți cei care au legătură cu mașinăria de război – oficialii guvernamentali care organizează sau finanțează războiul, oamenii de afaceri care produc arme, propagandiștii belicoși, precum și personalul militar sau de securitate – sunt combatanți”, a spus el. „Și ei sunt ținte legitime atât pentru militarii ucraineni, cât și pentru luptătorii rezistenței ruse”.

În timp ce opoziția din Rusia este fracturată, un aliat cheie în exil al disidentului Aleksei Navalnîi, care a fost ucis, a promis să “nu renunțe niciodată” la lupta împotriva lui Vladimir Putin pentru a se asigura că sacrificiul regretatului lider al opoziției ruse “nu este în zadar”.

Leonid Volkov, care vorbea după un atac oribil cu ciocanul și cu gaze lacrimogene în fața casei sale din Lituania, în martie, a descris moartea prietenului său ca o “rană deschisă în inimile noastre”.

Citește și: Rusia interzice trei posturi TV din România

Navalnîi a murit la vârsta de 47 de ani într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie.

Volkov a insistat că nu există “un singur truc magic” pentru a-l răsturna pe Putin, dar a cerut aliaților occidentali ai Ucrainei să trimită mai multe arme pe linia frontului și să nu ia în considerare negocierea cu liderul rus.

El a declarat pentru BBC: “Dacă există 50 de lucruri pe care le putem face, trebuie să le facem pe toate 50, dacă faci 49, nu este suficient, pentru că aceasta este cea mai mare amenințare la adresa lumii pe care am văzut-o în 80 de ani”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Coșmarul prin care a trecut o mare sportivă a Ucrainei din cauza lui Putin: “Mi-am sunat familia şi nu mi-a răspuns nimeni”

Coșmarul prin care a trecut o mare sportivă a Ucrainei din cauza lui Putin: "Mi-am sunat familia şi nu mi-a răspuns nimeni" Vedetă a sportului...

Canicula – o adevărată bătaie de cap pentru moldoveni. Ce alimente să nu consumi în această perioadă

Canicula - o adevărată bătaie de cap pentru moldoveni. Ce alimente să nu consumi în această perioadă Canicula și temperaturile care au depășit normalul acestei...

360 de profesori tineri urmează să fie angajați în instituții de învățământ din 1 septembrie

360 de profesori tineri urmează să fie angajați în instituții de învățământ din 1 septembrie 360 de tineri, absolvenți ai științelor educației, urmează să se...

Cum au „driblat” trei naționale de la EURO 2024 noua regulă UEFA

Cum au „driblat” trei naționale de la EURO 2024 noua regulă UEFA Italia, Danemarca și Slovenia sunt trei selecționate care și-au asigurat prezența în optimile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.