Fostul comandant al Armatei 58-a a Rusiei, arestat sub suspiciunea de ‘fraudă pe scară mare’

Publicat:

Fostul comandant al Armatei 58-a a Rusiei, arestat sub suspiciunea de ‘fraudă pe scară mare’

Fostul comandant al Armatei 58-a a Rusiei, Ivan Popov, a fost arestat sub suspiciunea de “fraudă pe scară mare”, a transmis marţi agenţia de stat TASS, citată de Reuters.

Potrivit TASS, un tribunal militar a ordonat plasarea generalului-maior Popov în arest preventiv pentru două luni. Avocatul lui Popov, Serghei Buinovski, citat de agenţia de presă Interfax, a spus că a făcut deja apel împotriva plasării clientului său în arest, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: 3.000 de deţinuţi din Ucraina sunt gata să plece pe front

Potrivit anchetei, citată de publicaţia The Moscow Times, generalul, făcând parte dintr-un grup infracţional, ar fi vândut aproximativ 2.000 de tone de articole metalice, care au fost primite ca parte a unui ajutor umanitar şi erau destinate construirii de fortificaţii în regiunea Zaporojie, a cărei apărare cădea pe atunci în sarcina Armatei a 58-a.

În acest caz ar fi implicaţi un alt ofiţer de rang înalt – al cărui nume nu este specificat – din Districtului militar Sud, precum şi un antreprenor din regiunea rusă Krasnodar.

Potrivit estimărilor preliminare, valoarea pagubelor s-ar ridica la aproximativ 100 de milioane de ruble (aproximativ 10.151.570 euro).

Cu un an în urmă, Popov a declarat că a fost demis după ce a spus conducerii de vârf a armatei adevărul situaţia gravă pe atunci pentru Rusia pe fronturile din Ucraina.

Între timp, Rusia a preluat iniţiativa, avansând gradual din februarie pe frontul din nord-estul şi estul Ucrainei.

Citește și: Adrian Băluțel: PSRM încearcă să limiteze accesul diasporei la vot

Popov, al cărui indicativ militar era “Spartacus” şi care s-a aflat la comanda unor unităţi în sudul Ucrainei, a vorbit în public despre numărul mare de soldaţi ruşi căzuţi în primul an al invaziei în Ucraina din cauza artileriei ucrainene, despre lipsa unor echipamente adecvate, radare de contrabaterie şi sisteme de recunoaştere pentru a contracara artileria ucraineană.

Canalul Telegram Grey Zone, apropiat de compania de mercenari Wagner, a relatat că generalul intrase în conflict cu şeful Statului Major General, Valeri Gherasimov. Această informaţie a fost confirmată chiar de Popov însuşi, fără însă să numească pe cineva, potrivit The Moscow Times.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt ‘foarte îngrijoratoare’ (vicepremier)

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt 'foarte îngrijoratoare' (vicepremier) Presupusul amestec al Rusiei în viitoarea campanie electorală generală din...

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă Premierul ungar Viktor Orban a anunţat duminică la Viena o alianţă cu...

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor Un bărbat a murit, după ce a fost strivit...

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile Dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus, sfatul specialiștilor este să eviți dietele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.