Fostul consilier al lui Trump, Michael Flynn, a declarat că ştia că este un delict să minţi FBI

Publicat:

Fostul consilier pe probleme de securitate al preşedintelui Donald Trump, Michael Flynn, a declarat marţi că ştia că este un delict să minţi FBI, menţinându-şi totodată decizia de a pleda vinovat în această speţă disjunsă din ancheta privind complicitatea dintre echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia în timpul alegerilor prezidenţiale din SUA din 2016, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Judecătorul districtual Emmet Sullivan a avut o atitudine dură la adresa lui Flynn, despre care a spus că ”fără îndoială” şi-a vândut ţara, şi pe care l-a avertizat că riscă să fie condamnat la închisoare şi i-a oferit şansa să obţină o amânare a sentinţei. ”Nu-mi ascund dezgustul, dispreţul pentru acest delict”, a declarat Sullivan, remarcând faptul că Flynn i-a minţit pe oficialii de la Casa Albă care, la rândul lor, au minţit populaţia.


Citește și : Franța/”Vestele galbene”: Membrii forţelor de ordine, răsplătiți cu prime excepţionale de 300 de euro

”Fără îndoială, acest lucru subminează tot ceea ce reprezintă steagul acela”, a adăugat judecătorul, referindu-se la drapelul american. ”Fără îndoială, v-aţi vândut ţara”, a mai spus judecătorul Sullivan.

Michael Flynn a pledat vinovat în decembrie 2017 la acuzaţia că a minţit FBI, îndeosebi în ceea ce priveşte conversaţiile sale cu ambasadorul Rusiei în SUA de la acea vreme, Serghei Kisliak. De asemenea, el a acceptat să coopereze cu justiţia.

Într-un document trimis instanţei, un consultant juridic al lui Flynn a remarcat că fostul consilier nu a fost avertizat, în timpul unei discuţii cu agenţi ai FBI, că a minţi Biroul Federal de Investigaţii reprezintă un delict, dar un avocat al lui Michael Flynn a declarat tribunalului marţi în timpul audierii pentru stabilirea sentinţei lui Flynn că generalul în retragere nu a fost prins în capcană.

Citește și : Sullivan : Rusia se amestecă în politica Balcanilor

Procurorul special care răspunde de ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, Robert Mueller, a recomandat săptămâna trecută o pedeapsă fără detenţie pentru Michael Flynn, invocând ”ajutorul substanţial” acordat de acesta în cadrul investigaţiilor şi cariera lui Flynn în cadrul armatei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic Un copil a rămas fără un deget, după...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.