Fostul deputat rus Ilia Ponomarev, exilat în Ucraina, a fost condamnat la zece ani de închisoare în lipsă în Rusia

Publicat:

Fostul deputat rus Ilia Ponomarev, exilat în Ucraina, a fost condamnat la zece ani de închisoare în lipsă în Rusia

Fostul deputat rus Ilia Ponomarev, un oponent al lui Vladimir Putin exilat în Ucraina, a fost condamnat miercuri la zece ani de închisoare în lipsă în Rusia pentru “justificarea terorismului” şi răspândirea de “informaţii false” despre armata rusă, relatează AFP.

Ponomarev a fost singurul parlamentar rus care a votat împotriva anexării peninsulei Crimeea de către Moscova în 2014. El a părăsit Rusia în 2016 după ce a fost ameninţat cu urmărirea penală şi de atunci face campanie pentru răsturnarea lui Putin, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Clasificat în Rusia drept “agent străin” şi “terorist şi extremist”, fostul deputat a fost condamnat în lipsă de un tribunal militar, a transmis procuratura din Moscova pe Telegram.

Conform publicaţiei online Mediazona, specializată în afaceri judiciare, el a fost acuzat că a “raportat cu bună ştiinţă informaţii false” în timpul a două forumuri de opoziţie şi a unui interviu în martie 2022.

El a fost acuzat că “justifică terorismul” pentru că, într-un alt interviu, şi-a oferit sprijinul pentru persoanele care au incendiat centre de detenţie militare din Rusia pentru a protesta împotriva ofensivei din Ucraina, potrivit sursei citate.

Ponomarev a susţinut că a fost rănit uşor la începutul lunii august la domiciliul său într-un atac cu drone ruseşti lângă Kiev.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Membru al Parlamentului din 2007 până în 2016, a părăsit Rusia pentru Ucraina, după ce a fost acuzat de delapidare, şi a obţinut cetăţenia ucraineană.

Până de curând, el a condus aripa politică a unui grup armat care pretindea că este format din ruşi ce luptă de partea ucraineană, la originea mai multor incursiuni în Rusia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cultivatorii americani de orz au probleme. Berea pierde teren în faţa băuturilor de tip hard seltzer

Cultivatorii americani de orz au probleme. Berea pierde teren în faţa băuturilor de tip hard seltzer Don Nygaard, un fermier american din statul Dakota de...

Proprietarul unei băcănii din Israel, condamnat pentru că a pus o pisică în congelator timp de 14 ore

Proprietarul unei băcănii din Israel, condamnat pentru că a pus o pisică în congelator timp de 14 ore Proprietarul unei băcănii din Ashdod a fost...

Ucraina pierde anual peste 11 miliarde de dolari din cauza minelor de teren

Ucraina pierde anual peste 11 miliarde de dolari din cauza minelor de teren Ucraina pierde anual peste 11 miliarde de dolari din produsul intern brut...

R.Moldova a achiziționat al doilea lot de vaccin antirabic

R.Moldova a achiziționat al doilea lot de vaccin antirabic Compania Națională de Asigurări în Medicină /CNAM/ a anunțat că a alocat circa 652 mii de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.