Fostul director al campaniei Vote Leave este numit consilier special al lui BoJo

Publicat:

Boris Johnson, care devine miercuri noul premier al Regatului Unit, îl va numi pe fostul director al campaniei pentru ieşirea din Uniunea Europeană (Vote Leave), Dominic Cummings, în funcţia de consilier special, relatează Reuters, care citează surse apropiate lui Johnson, informaţie preluată şi de agerpres.

Cummings a fost lăudat de unii susţinători ai Brexitului pentru faptul că s-a opus unei campanii pentru rămânerea în UE mult mai bine finanţate, dar criticat de alţii pentru maniera sa abruptă de a comunica.


Citeşte şi: Israelul atacă o poziţie strategică din Siria

Sursa citată a confirmat numirea lui Cummings, care anterior în acest an a desconsiderat parlamentul atunci când a evitat să compară în faţa deputaţilor în cadrul unei anchete privind referendumul din 2016 şi ‘fake news’. Ulterior, el s-a oferit să depună mărturie în acest caz.

Miercuri după-amiază Boris Johnson va fi primit în audienţă la Regina Elisabeta a II-a, înainte de a-şi prelua oficial funcţia. Este de aşteptat ca miercuri seară sau joi să înceapă anunţarea numelor viitorilor miniştri din noul executiv britanic.

Citeşte şi: Echipajul unui pescador rusesc a fost ARESTAT în Coreea de Nord

Potrivit unor informaţii din media britanice, Johnson va face joi o declaraţie în parlament în legătură cu planurile sale privind Brexitul.

Într-un discurs rostit marţi, Boris Johnson a afirmat că doreşte să ”livreze Brexitul”, cu sau fără un acord, până la 31 octombrie, data limită stabilită de Uniunea Europeană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.