Fostul director al închisorii khmerilor roşii a fost internat cu probleme grave

Publicat:

Fostul torţionar din rândul khmerilor roşii Kaing Guek Eav, condamnat la detenţie pe viaţă pentru că a condus principala închisoare a regimului, a fost spitalizat într-o “stare destul de gravă”, a declarat miercuri pentru AFP directorul centrului unde este închis, potrivit agerpres.

Kaing Guek Eav, alias ‘Duch’, 76 de ani, suferă de probleme respiratorii de la 20 octombrie şi a fost transferat într-un spital din Phnom Penh, a precizat Chat Sineang, director al închisorii Kandal din sud.


Citeşte şi: Chiar înainte de startul celui mai mare exerciţiu NATO, patru militari americani au fost răniţi în Norvegia

Călău metodic şi zelos al mişcării comuniste radicale a lui Pol Pot în Cambodgia, el a fost condamnat în 2012 în apel la închisoare pe viaţă de un tribunal din Phnom Penh patronat de ONU.

Născut la 17 noiembrie 1942 într-un sat din provincia Kompong Thom, la nord de Phnom Penh, ‘Duch’ a fost profesor de matematică înainte de a se alătura khmerilor roşii în 1967.

După căderea regimului în 1979, vinovat de moartea a circa a două milioane de persoane între 1975 şi 1979, el a continuat să facă parte din mişcare, apoi a lucrat pentru organizaţii umanitare. După ani în care a stat ascuns, el a fost recunoscut în 1999 de un fotograf irlandez, Nic Dunlop.

Citeşte şi: Primele măsuri! SUA interzic accesul a 21 de cetăţeni saudiţi

La primul său proces din 2009, ‘Duch’ le-a cerut iertare puţinilor supravieţuitori şi familiilor victimelor, susţinând în acelaşi timp că nu a fost decât un servitor, nu un înalt responsabil al regimului.

Mort în 1998, Pol Pot a scăpat de justiţie, la fel ca mulţi alţi lideri care au decedat înainte de a fi judecaţi.

Până în acest moment, în afară de ‘Duch’, numai alţi doi responsabili ai khmerilor roşii, Khieu Samphan şi Nuon Chea, au fost condamnaţi, primind de asemenea închisoare pe viaţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Audierile în Parlamentul European ale noilor comisari-desemnaţi vor avea loc între 4 şi 12 noiembrie

Audierile în Parlamentul European ale noilor comisari-desemnaţi vor avea loc între 4 şi 12 noiembrie Audierile noilor comisari-desemnaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului European...

IGSU va primi 19 autospeciale de intervenție oferite de Guvernul Japoniei

IGSU va primi 19 autospeciale de intervenție oferite de Guvernul Japoniei Astăzi, 2 octombrie 2024, conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a avut...

Studiile clinice reprezintă o oportunitate în România, începând cu costurile

Studiile clinice reprezintă o oportunitate în România, începând cu costurile Studiile clinice reprezintă o oportunitate din toate perspectivele, a declarat marți consilierul prezidențial Diana Păun, citată...

Austria dezlănțuie în UE teama de un front pro-rus care amenință ajutoarele pentru Ucraina

Austria dezlănțuie în UE teama de un front pro-rus care amenință ajutoarele pentru Ucraina Bruxelles-ul s-a trezit șocat după victoria incontestabilă a partidului de extremă dreapta...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.