Fostul director al New York City Ballet , Peter Martins, declarat nevinovat în ancheta privind acuzaţiile de hărţuire

Publicat:

Fostul director al New York City Ballet (NYCB), Peter Martins, a fost declarat nevinovat de o anchetă care nu a confirmat acuzaţiile de hărţuire morală, fizică şi sexuală aduse de foşti dansatori, care au provocat plecarea sa din funcţie la începutul lunii ianuarie, informează AFP.

Ancheta a fost efectuată de New York City Ballet şi încredinţată unei avocate din exterior, Barbara Hoey, care nu a putut stabili autenticitatea acuzaţiilor, potrivit New York Times, conform agerpres.


Contactat de AFP, New York City Ballet nu a făcut nici un comentariu, în plus faţă de cele ale lui Hoey.

Citește și : Coreea de Nord reprezintă o ameninţare pentru statele NATO (Jens Stoltenberg)

Singurul director de la New York City Ballet de 27 de ani, Peter Martins a fost acuzat că a agresat, verbal şi fizic, mai mulţi dansatori şi dansatoare.

Alţii i-au reproşat că s-a folosit de influenţa sa pentru a face sex cu unii dintre angajaţii companiei de balet, cărora le-a conferit apoi roluri importante în spectacolele sale.

Foşti dansatori, citaţi de The New York Times, au reacţionat la concluziile anchetei, estimând că aceasta nu a fost decât un mijloc de acoperi acţiunile celui care a creat peste 80 de coregrafii.

Alţii şi-au exprimat satisfacţia faţă de rezultatele anchetei, estimând că această personalitate care a reprezentat New York City Ballet pentru mai mult de un sfert de secol a fost demis pe nedrept.

“Sunt mulţumit de rezultatele acestei anchete”, a declarat Peter Martins, 71 de ani, într-o declaraţie scrisă trimisă de avocatul său AFP.

Martin, de origine daneză, a intrat în componenţa NYCB ca dansator în 1970, aminteşte AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldova va primi un grant pentru construcția locuințelor sociale eficiente energetic

Moldova va primi un grant pentru construcția locuințelor sociale eficiente energetic Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda țării noastre un grant în valoare...

Tentative de corupere la vamă

Tentative de corupere la vamă Polițiștii de Frontieră au denunțat două tentative de corupere în PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe și în PTF Tudora. Citește și: Nordul țării...

Căuta un killer dar a dat de un agent sub acoperire. Instanța a eliberat suspecta, iar procurorii vor contesta

Căuta un killer dar a dat de un agent sub acoperire. Instanța a eliberat suspecta, iar procurorii vor contesta O femeie ar fi comandat moartea...

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani Un bărbat de 40 de ani din capitală a fost reținut de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.