Fostul Front Naţional francez a fost achitat de acuzaţiile de escrocherie

Publicat:

Justiţia franceză a achitat partidul de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN) de acuzaţiile de escrocherie în finanţarea alegerilor legislative din 2012, condamnându-l doar într-o subcomponentă a acestui dosar, un verdict salutat drept o “victorie” de către mişcarea Marinei Le Pen, informează AFP, scrie agerpres.

Justiţia a condamnat fostul Front Naţional francez la o amendă de 18.750 de euro, pentru “tăinuire de bunuri sociale”, în această afacere ce datează din campania pentru alegerile legislative din 2012.


Citește și : Rusia îşi reafirmă sprijinul pentru Iran în programul nuclear

La capătul unui proces în noiembrie, statul francez i-a cerut partidului de extremă dreapta să plătească 11,6 milioane de euro, la cât se cifrau, potrivit statului, cheltuielile electorale rambursate din bani publici. O “sabie a lui Damocles” pentru RN, care a ajuns recent la un acord cu creditorul său rus pentru reeşalonarea unui împrumut de circa 9,6 milioane de euro subscris în 2014.

Însă tribunalul corecţional de la Paris a estimat marţi că nu a descoperit “manevre frauduloase” şi nici dovezi de suprafacturare în spatele furnizării obligatorii şi egale a unor kituri de campanie – afişe, pliante, site-uri de internet – candidaţilor partidului şi care au fost rambursate din bani publici.

Citește și : Cercetătorii britanici AU GĂSIT medicamentul minune împotriva coronavirusului: Ieftin şi larg disponibil!

Suspiciunile vizau existenţa unui sistem pus în funcţiune în timpul alegerilor din 2012 pentru captarea de bani publici prin intermediul unei scheme financiare complexe, profitând de rambursarea de către stat a cheltuielilor de campanie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.