X

Fostul ministru al Justiției Nagacevschi, dcandalul de la Spitalul Republican: Aşteptăm asumare, nu victimizare

Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a venit cu un comentariu pe cazul pacientei ruse de la SCR „Timofei Moșneaga”, amenințată „cu Kalașnikov” de către un medic, potrivit Știri.md .

„Și din nou tabere, acum pe cazul medicului care manifestă agresiv („cu Kalașnicov”) intoleranță pe criterii etnice și lingvistice în raport cu pacienta. O parte a societății consideră medicul ca fiind victimă, a altă parte, agresor. Cei din PAS tac. Ei au tot semănat ură, discriminare până la moment. Acum tac. Nu știu cum să reacționeze.

Citește și : Moldova va beneficia de un grant din partea Guvernului SUA

Da, medicul este victimă când vorbim despre prejudecățile ce le are, dar asta nu-l scutește de răspundere pentru manifestarea agresivă în raport cu pacientul a acestor prejudecăți. Da, medicul este una dintre victimele manipulării, victimă căzută în plasa escrocilor politici care, nefiind în stare să genereze progres, generează cu disperare discurs de ură, intoleranță, dezbinare și senzația că asta este o normalitate și răspundere nu există.

Dar asemenea comportament este inadmisibil și răspundere există, să fie clar. Este regretabil modul în care medicul își justifică public atitudinea degradantă față de o persoană aflată în primejdie asupra căreia avea putere la acel moment. Așteptăm maturitate, conștientizare, asumare, nu victimizare și căutarea vinovatului, în stilul PAS. Încă nu este târziu, sper medicul să se manifeste de la înălțimea funcției ce o deține, matur, cu demnitate, dar nu să se erijeze în victimă speriată. Sunt convins, trăiește o experiență dureroasă, dar are șansa să ne ajute pe mulți dintre noi să conștientizăm cât rău generează discriminarea, intoleranța, dezbinarea și discursul de ură, indiferent de motive și criterii.

Dragi cetățeni, nu vă lăsați influențați de agende false, nu vă lăsați divizați, instigați la ură și discriminare, nu vă lăsați transformați în victime ale unor prejudecăți ce vă sunt infiltrate cu nerușinare de unii manipulatori ce fac bani de pe asta, iar alții încearcă să se mențină la putere. Consecințele ar putea fi triste atât la nivel individual, cât și pentru țară. La subiectul limbii, răbdare, toleranță, înțelegere! Nu va trece mult și, grație pedagogilor noștri scumpi, conștientizării, acceptării, asumării, toți cetățenii acestei țări vor cunoaște limba română”, a scris Fadei Nagacevschi, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Citeşte şi: Maia Sandu a inaugurat şapte piste noi la Vama Sculeni

Tags: Fadei NagacevschiKalaşnikovmedicPASSCR
Categorii: JustiţieSocial